3 entry daha
  • mustafa balbay'in bilgisayarindan elde edildigi soylenen, nerden alindigina dair ya da kimin kaleme aldigina dair hicbir kanitin olmadigi, maksatli olarak piyasaya suruldugu asikar olan birkac satir yazidir.

    ulkede her seyin yanli ve yanlis yonde gittiginin soylendigi bu satirlarda; kibris'in, ege'nin, dogu anadolu'nun elimizden cikmak uzere oldugunun alti ciziliyor. bu hazin durumun ortaya cikmasina sebep olmus politikalara ve politikacilara karsi bir seyler yapilmasi gerektiginden bahsediliyor. bir askeri darbe istenmedigi, zaten bunun yapilmasinin imkansizligi ortaya konulup, sebep olarak da; ulkemizdeki darbelerin yapimcilari ve yonetmenleri olan amerika birlesik devletleri'nin ve avrupa birligini'nin, amaclarina ters dustugu icin bu sefer darbe istemedikleri gosteriliyor. bu bilgiler isiginda yapilabilecek tek sey olarak; demokratik yollar kullanilarak sivil toplum orgutlerinin de destegini alip, kitlesel halk hareketleri organize etmek ve bu yanlis gidise tepki gostermek oldugu fikri kabul goruyor. tamamen yasal yollar ile, yanlis oldugu dusunulen bir politikaya karsi fikir uretmek, bu fikri yaymaya calismak, o politikaya karsi durup ve bunu yaparken yanina insanlar cagirip "gel beraber duralim bunlara karsi" demek, hangi gun suc teskil eder oldu da tellallar bize haber vermedi?

    ulkenin ulusal cikarlari gozetilmeden, komur, bulgur, abd, ab, barzani ya da talabani destegi ile olsa bile "yeterki basta kalip, yolumu bulayim" mantigi ile yonetilen, her seyi satilmis bir ulkede, topraklarinin bir kisminin da elden cikma tehlikesi fildir fildir ortalikta dolasmaya baslamissa, genel seferberlik ilan edilmesi icin gec kalinip kalinmadigi bile sorgulanabilir deniyor, kadim zamanlarin yaldizli kitaplarinda.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap