135 entry daha
  • 1450 tl vererek 5. sıradan yer aldık. alırken arkadaşıma dedim ki amadeus richard izledik bu salonda, okan bayülgen bile oyun sonrası söyleşide salonun ses sistemini eleştirdi, acaba 19 ocak'ı bekleyip ted sahneden mi alsak bileti? dedim dedim dinletemedim, ted uzak, adamlar çözmüşlerdir o geçen seneydi diyip durdu arkadaşım. önce dinlediğim için kendime sonra ısrar ettiği için arkadaşıma kızdım ama en çok kime kızdım biliyor musunuz?

    ara verildi tüm salon, öndekiler de dahil olmak üzere sese çemkiriyor, oradaki dikilen görevliye gittim söyledim, naptı biliyor musunuz, sırıttı, sırıttı ya, ve dedi ki sırıtarak, söyleriiiz.

    neyse sinirlenip sigaraya çıktım ama bir yangın merdiveni kapısına giren 3 kişi gördüm içeriden de buram buram sigara kokusu geliyor, he tamam burası dedim ve daldım o sırada yanımdan koşarak geçen iki görevli genç birbirlerine, patladık arka taraf duymuyormuş, diyordu. dedim ki ön taraf da duymuyor. sonra iki daha yetkili kişi çıktı içeriden, tabi ben o sırada sigara için yanlış yerde olduğumu anladım, onlar da durumu anlamaya çalışıyordu, araya girdim durumu anlattım. koro kısmında yankıdan ne söylenildiği anlaşılmıyor, kiminin mikrofon sesi çok açık kiminin boğuk hatta oyun boyu mikrofonu bir iki kere çalışan bir oyuncu vardı, 5 kelimesi var 3. kelimede açılıyor mikrofonu mesela.

    neyse söyledik, çözerler inşallah dedik, doğru sigara içme alanında sigara içip salona döndüm, bu arada 15 dakika denilen ara baya uzadı çünkü seyircilerin ortasında bulunan reji alanını basmıştı resmen seyirciler, ben de gittim, insanlar haklı serzenişlerini iletiyorlar, mavi ağırlıklı renkli saçlı bir hanımefendi de diyor ki soundcheck de sorun yoktu, arkadaşım bana nee, bize nee, çözsenize sorunu, şikayeti olanlardan isim telefon aldı bir listeye, ben de yazdım, telafi için geri dönülecek dendi ama oradaki tansiyonu düşürmek için bir ayaktı bence.

    çözmüşlerdir diyerek yerlerimize oturduk, yok arkadaş, öyle bir sahne vardı ki 3 baba oyuncu konuşarak ilerliyor sahnede, 3ünün de mikrofonu kapalı. final sahnesinde en can alıcı sahne, hayko böğürüyor, umut kurtun bıcağı saplaması lazım, yapamam diye bağırıyor ama bilin bakalım ne kapalı, mikrofon. 5.sıraya fısıltı gibi geliyor sesi.

    yukarıdan hışırtı sesi geliyor ya ara ara şaka gibi, artık hayko ve karşısındaki oyuncu role vurup yağmur mu yağıyor falan dedi ama biz öndekiler anladık bu kurtarma çabasını. yazık değil mi bu oyuncuların emeklerine.

    8.30'da başlayacak oyun 8.50de başladı, seyirci 3 kere alkışladı da öyle yani. ara uzadı, oyun bittiğinde saat 11.30du.

    oyun mükemmel, oyuncular harika, ses sıkıntısı olmasa aşırı duygulanıcaz, hayran olucaz, belli. e şimdi bu durumda herkes parasının hesabını sorar, parayı geçtim vaktinin hesabını sorar.

    kerki organizasyon ve diğerleri, artık congresiumu bırakın, mevzu, "patladık"tan daha büyük, kim işini yapmadıysa bulun çözün artık bu işi yahu.

    yönetmen ve uyarlayan her şeyi çok güzel tasarlamış ama ikinci yarıda o ikili mekanizma bazı yerlerde gereksiz taşındı sahneye bence, mesela kadınlar şarkılarını iki ayrı kutupta sahnede de söyleyebilirlerdi, orada mekanizmanın işlevini çözemedik.

    özetle 6 aralık 2023 congresium gösterisi üzdü, aşırı üzdü.

    edit: az önce jekyll and hyde ekibinden arayıp ted sahnedeki gösteri için davetiye vereceklerini söylediler, umut yeşerten davranışları için teşekkür ediyorum.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap