24 entry daha
  • efendim pilot bölümüyle gördüm ki; içinde ronald d. moore olan bir yapımı, spin off mpin of deyip de geçmemek gerekmekteymiş.

    karakterlere alışmak herhalde zaman alacaktır. örneğin ben iki genç kızımızı biraz garipsemiş durumdayım ancak, joseph adama ile daniel graystone karakterleri üzerinde dönen hikaye gayet mantıklı bir biçimde şekillendirilmiş. hatta esai morales kişisi joseph adama'ya cuk oturmuş diyebilirim.

    bunun dışında yapay zeka-saylon ikileminin ilişkilendirilmesi ve ortaya çıkan - yapay da olsa - ilk "birey" özelliği gösteren robotun hikayesini takip edebilecek olmamız, bendeki "battlestar galactica'dan sonra yere inen bir dizinin yeterli bilimkurgu dozu veremeyeceği" şüphesini şimdilik silmiş durumda. hikayenin gidişatı açısından bu kadar erken tahmin yapmak zor ancak, bsg'deki final five olgusu ile buradaki saylon gelişimi arasında bağlantı kurulursa bu dizi de bsg'ye yakışır biçimde "gelmiş geçmiş en iyi spin off yapım" haline gelebilir diye düşünüyorum.

    son olarak, müzikler yine "biz bear mccreary tarafından yapıldık!" diye bağırıyorlar ve çok güzeller.

    edit: yazmayı unutmuşum, daha önce battlestar galactica izlememiş birinin takip etmesi gayet zor bir dizi caprica. saylon nedir, adama soyadı ne ifade eder, tek tanrılı-çok tanrılı dinler neleri temsil eder, bunlar hakkında bir fikir sahibi olmamak diziyi tabii ki anlamsız kılacaktır.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap