4 entry daha
  • last.fm'in 'bak bunları da dinlemelisin' önerisini ciddiye alan biri olmamama rağmen demonoid'e bir anlık refleksle yazıp diskografilerini indirdim. öncelikle isminin manasını anlayamadığım ve bu sıralar fazlasıyla yeni oluşuma rastladığımdan indirdiğim klasörü uzunca bir süre unuttum. bugün öylesine bir açıp sonic youth dinlerken nedense ''ya ben yeni birşeyler indirmiştim nerde onlar?'' diyesim geldi. ve dinlemeye başladım..

    golevka isimli albümlerinin ilk parçası olan prognoz'la birlikte dumur dakikalar başladı benim için. soundlarının kalitesini duymamla birlikte aşağıdaki last.fm butonuna tıkladım. aslında ne önemi vardı ki.. kaç kişinin dinlediğinin.. kaç kere dinlenildiğinin.. son zamanlarda rastladığım en iyi post rock gruplarından birini dinliyordum. yarattıkları atmosfer, gitarlardaki hassaslık, geçişlerdeki vurgular ilk dakikadan itibaren ablukaya alıyor zaten beyni. hücrelerim sanki işitsel yetilerini farkedercesine daha da yoğunlaşmıştı. tam anlamıyla kulak verebildiğim anda vardığım nokta ise gerçekten iddaalı oldu. abartısızdır ki, hissettirdikleri ve müziklerine verdikleri boyut bakımından şu an dinlenilen birçok post-rock ve deneysel müzik yapan gruptan iyiler. ben bu konuda çok seçiciyimdir diye geçinen arkadaşlarıma gönderdiğimde hepsini ayrı ayrı modlara soktular.

    biraz kategorizasyon konusuna da değinmek istiyorum. tam anlamıyla post-rock başlığına uyan tınıda müzik yapıyorlar, instrumental de denebilir. aslında ne dendiğinin de pek bir önemi yok yaptıkları müziğin yanında. belki neye benzediğinin önemi olabilir dinlemek isteyenler için. gybe etkilerinin yer yer görüldüğü 15-20 dk. uzunluğunda parçalara sahip grup, mogwai'nin mr.beast'inden oldukça etkilenmiş gibi. sound olarak mogwai'ye daha yakın duruyor. özellikle gitar ve davul tonlamaları büyük benzerlikler gösteriyor. gybe'ye benzer tarafı bazı parçalarının başlangıçlarında ve geçişlerinde dialoglara rastlanması. bir de kullanılan yaylılar gybe ile benzerlik gösteriyor.

    golevka, maar ve grubun ismini taşıyan the evpatoria report ep adından 3 albümleri bulunuyor. 2008 çıkışlı olan maar'ın ardından ne zaman ve nasıl bir albüm yapacaklarını şimdiden merak ediyorum.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap