9 entry daha
  • hakkında vahim raporlar yayınlanan siyasal sistemimizin yeni adı...

    link

    --- spoiler ---

    avrupa konseyi insan hakları komiseri dunja mijatovic, türkiye’de insan hakları, ifade özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı konularındaki gözlemlerini kayda geçirdiği raporunu bugün yayımladı. 14 sayfalık raporda, türkiye’de ifade ve basın özgürlüğünün endişe verici düzeyde gerilediği, medyanın yüzde 90’ının hükümet kontrolünde olmasının demokratik tartışma ortamını engellediği belirtildi.

    raporda, türkiye’de insan hakları savunucuları, kadın hakları ve lgbt savunucularının giderek artan baskıyla karşılaştığını kaydedildi. ayrıca türk hükümeti ve mahkemelerinin avrupa insan hakları mahkemesi (aihm) ve anayasa mahkemesi (aym) kararlarını uygulamamasının anayasal düzeni zayıflattığı uyarısı yapıldı.

    raporu yazan mijatovic, türkiye’yi ziyaret talebinin ankara tarafından kabul edilmediğini de kayda geçirdi.

    strasbourg merkezli avrupa konseyi’nin insan hakları komiseri mijatovic, türkiye’deki insan hakları durumuna ilişkin genel gözlemlerini “ifade ve basın özgürlüğü, insan hakları savunucuları ve sivil toplumun mevcut durumu ve türk yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığı” başlıklarında raporlaştırdı.

    mijatovic, raporla ilgili yaptığı açıklamada, türkiye’de gazeteciler, insan hakları savunucuları ve sivil toplumun giderek artan düşmanca bir ortamda görev yapmak durumunda kaldıklarını belirtirken, ülkedeki ifade özgürlüğünün tehlikede olduğunu vurguladı.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap