8 entry daha
  • adamın ağzına yüzüne sıçan inanılmaz güzel bir animedir. adına ilham olan sakuraların naifliğini ve hepsinin bir zaman gelince yere düşeceği, en güzel olduğu anında o düştükleri saniyeler olduğu gerçeğini gözlerimize sokar. tabii gözümüze sokunca yaş gelir doğal olarak. izledikten aylar sonra yazıyor olmama rağmen bok varmış gibi hüzünlendirmiştir, bu sebeple spoiler kaçarsa filan affola...

    daha önce söylenmiş olduğu gibi konumuz üç ayrı parça halinde işlenmiş. parçalar boyunca kahramanımızın (her ne kadar işin içerisinde 3 kişi olsa bile, esas oğlan merkezde) ilkokuldan beri sevdiceği olan hatun ile aşklarının birbirlerine itirafından, lisede ayrı düşmelerine, orada kahramanımıza platonik aşk besleyen başka bir hatunun işin içine girmesine, oradan da esas kızın evliliğine kadar giden hüzünlü hikayeler serisinden mürekkeptir. hani ileriden çok basit, hatta üçüncü sınıf romantizm filan gibi görünmesine rağmen öyle bir işleniyor ki... adamın kalbine kalbine dürtüyor okları.

    izlerken uyanması muhtemel olan "lan bunu yaşadım ben" duygusu bir kenarı dursun, sadece elemanların ruh halinin yansıması bile tek başına yetiyor da artıyor. bir yerden sonra insan sadece hikayenin verdiği hüzünle bile dertlenebiliyor. hele bir de, benim gibi hayatınızın en boktan dönemlerinden birinde izlerseniz, hele bir de kız/erkek meselesi varsa işin içinde, hah o zaman boku yediriyor avuç avuç. siz siz olun sakın bu animeyi ayrılık ya da platonik aşk gibi bir derdiniz varsa izlemeyin, önden uyarıyorum.

    sonuç olarak romantizmi böyle sağlam işleyen tek bir yapıt dahi izlemediğimi açık yüreklilikle söyleyebilirim. hani benim gibi bu tür hikayelerden hoşlanmayan biri olmanız bile fark etmemekte bu anime söz konusuysa. ne olursa olsun izlemenizi tavsiye ederim; lakin yukarıdaki uyarım boşuna değildir, sonra odunla kapıma dayanmayın.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap