48 entry daha
  • hayatım boyunca çokça batıl inançtan uzak durmaya çalıştım, her ne kadar biraz takıntılı bir insan olsam da. konu nazara geldiğinde ise inanmamak uğruna ayrıca bir çaba sarfettim. negatif enerjiymiş, bilimsel yanı varmış demeden "yok öyle bir şey" diye diye varlığına karşı koymaya çalıştım. ne zaman hayatında iyi olan bir şeyden bahsedersen nazar değermiş, ne zaman bir şeyi çok istersen nazar değer, olmazmış. hep böyle dendiği için inadına batıl buldum.
    şimdi ise bakıyorum ben varlığını inkar ettikçe hep tesadüfler beni buldu. hayatımda iyi giden şeyler oldu, kimseyle paylaşmadım, iyi gitmeye devam etti. hayatımda iyi giden şeyler oldu, birileriyle sevincimi paylaşayım,konuşayım dedim, kısa süre içinde teker teker her şey tersine döndü. çok istediklerimi, arzuladıklarımı ve gerçekleşme ihtimali yüzde 99.9 olan planlarımı önceden dile getirdim, anlattım, yüzde 0.01 lik dilim hayatımda yerini buldu. hepsinin "kötü tesadüfler" içinde gerçekleştiğine inanmış olsam da, işimi garantiye almak için akıllı davranayım dedim, büyük mutluluklarımı sevinçlerimi planlarımı ulu orta konuşmadım bu sefer. eh, garip bir şekilde işe yaradı. sonra durdum düşündüm; " bu kadar okumuş etmiş bir insansın, nazarla ilgili olduğunu düşünmeyeceksin herhalde di mi?" diye sordum kendime, "hayır inanmıyorum ki" cevabını verdim ve konuşmayı, anlatmayı sürdürdüm.
    yıllar yılı bu kavgaya devam ettim ve sonuçta maalesef hep nazarın kazandığını farkettim. hiçbir mantıklı açıklama getiremesem de -ki umarım birileri negatif enerji midir alan mıdır mavi göz müdür her neyse çok net bir tez sunar da hayatıma daha mutlu devam ederim- ben aksini ispatlayamadım. eğer varsa böyle bir şey, beni sevmeyen, kıskanan, "nihoho mutlu olama" deyip çekemeyen insanlarla çevriliyim demektir, insanlarla ilişkilerimi gözden geçirmem gerekebilir..
    bundan sonra iyi olan ne varsa çok bahsetmeyeceğime, istediklerimi ballandıra ballandıra anlatmayacağıma yeminliyim, benden uzak olsun..
    hatta bir gün olur da ev alırsam kimseyi çağırmayacağım; evlenirsem düğünüme kimseyi davet etmeyeceğim; çocuğum olursa kimseye göstermeyeceğim. o derece.. (bkz: oha)
366 entry daha
hesabın var mı? giriş yap