420 entry daha
  • basladigindan beri bir "gencler birseyler yapiyor, yardimci olmak lazim" geyigi dondu ki, agzim acik izledim. sanki 16-20 yas arasi gencler toplanmis, sokak calgiciligiyla darfur'a destek kampanyasi yurutuluyorlarmis gibi bir hissiyata kapilmak hangi tur bir empatinin eseri onu anlayabilmis degilim. bir yandan "ayda bilmemkac tl'yle gecinemeyen ogrenci" lafini duyar duymaz "bakbakbak orspu coccuuna bak" deyip klavyeye saril, bir yandan bu programdakileri yilmaz erdogan kafeste tutup simitle besliyormus gibi hallerine aci, "saclarini oksamak lazim, onlar daha bebek abisi" de. hepsi kazik kadar adamlar, kadinlar yahu.

    bkm mutfak'in sitesinden:
    aydan tas.................27
    bulent emrah parlak..30
    burcu gonder............26
    ersin korkut.............30
    zeynep ender ige......29
    sevket suha tezel.....31
    busra pekin..............27
    ayca erturan............26
    esen yenerler..........25
    gulsum alkan...........30
    murat teken............29
    pelin oztekin............22
    metin kececi............34
    hamdi kahraman......34
    nazmi kahraman......31
    sahin irmak.............28
    metin yildiz.............35
    zeynep kocak..........26
    oguzhan koc...........24
    gizem tugral...........21
    emre canpolat........28
    aysegul akdemir.....30

    bu listedekilerin hepsi cok guzel hareketler bunlar'da oynuyor mu, yaziyor mu bilmiyorum, ama yas ortalamasi 28. yaziyla yirmi sekiz. oyle musamerelerde ront yapip, piyesler yazacak cocuklar degiller yani. ha dersen ki bir tek oguzhan koc'la esen yenerler yaziyor bu skecleri, onlar da 24-25 yasinda adamlar yahu. hepsi amcalarina pipisini gosterme yasini baya bir geride birakmis insanlar, bu sahte yavrucak sevimliligine girmeye gerek yok.

    kaldi ki edebiyat da sahne sanatlari da yetenek meselesi. ya var ya yok. yoksa ite kaka bir yere kadar gidiyor, metrobus gibi. varsa 20 yasinda da basarili bir tiyatro eseri yazabiliyorsun, profesyonel olarak sahneye de cikabiliyorsun.

    simdi bu ekibin ne kadar "yetenekli" olduguna karar vermeye yetkisi olan bir merci degilim. tiyatroda da sahne deneyimim olsa da, profesyonel olarak calismadigim icin yetenekleri konusunda ahkam kesmemin anlami yok. ancak begenip begenmedigim konusunda istedigim kadar konusmaya da hakkim var tabii. saniyorum su ana kadar 4 program izledim, bir kere guldum (kahretsin ki neye guldum hatirlamiyorum). oyle "ben herseye gulmem arkadasim, espri dedigin kaliteli olacakhh!" deyip elimi masaya vuran bir adam da degilim yani, guzel olan her turlu muzigi dinlerim hesabi, komik buldugum herseye gulerim. ama bu ekipte malzeme yok. hala sittin senelik zeki alasya & metin akpinar tarzi espriler, avam diyecegim ama tam avam da degil, "knock knock jokes" veya "your mom is so fat" gibi "halk bunu istiyor abi" tarzi standart olmus seyler, kaliplasmis homofobik karakterler, standart kadinlar, ergenlik oncesi doneme ait laf sokmalar, zibilyon tane karikature malzeme olmus konular, etige uygunsuzlugunu gectim direkt densiz "espriler"... bunlarin hicbirinde komik bir yan bulamiyorum. deniz baykal bile daha komik olabiliyor zaman zaman.

    bir de su kopruyu gecene kadar ayiya dayi meselesi var deginmek istedigim. tiyatroyu sevdiriyormus efendim bu program. ya siz cok naifsiniz ya ben cok pesimistim. bu programa gulenlerin cogu, zamaninda bir demet tiyatro'ya da guldu. iki programin ratinglerini kiyaslasak herhalde arada daglar vardir. e ne oldu, sehir tiyatrolari dolup tasti mi bir demet tiyatro zamaninda... ne alakasi var yahu. televizyonda tiyatro izlemekle, tiyatroyu sevmek, iskender sevmekle, iskender yemeye bursa'ya gitmek kadar farkli birsey. turk milleti o kadar da cahil degil, herkes zaten mizah tabanli tiyatronun ne oldugunu biliyordu. en basitinden devekusu kabare 25 yil acikti, onlarla kac nesil yetisti. nejat uygur 13 yil boyunca sirf turnedeydi. ferhan sensoy 30 yildir sahne aliyor. halk hic komedi amacli tiyatro gormemis degil ki. tiyatroyu sevdirmek icin cok guzel hareketler bunlar'a kaldiysak aman aman yani. kendimizi kandirmanin anlami yok, tiyatro ucuz espriyle sevdirilebilecek birsey degil. 150 kere ayni ersin korkut'a gulen adam aydinlanma yasayip arthur miller izleyelim diyecek degil.

    yalniz soylemezsem gozum acik giderim, yilmaz erdogan ne zaman "hoca", "ustat" oldu da ben kacirdim? bu programdan biraz once, bir demet tiyatro'yu biraz degistirip tekrar firina verdi, kimse izlemedi, programi yayindan kalkti diye hatirliyorum sanki. gerci ben bir demet tiyatro'nun bazi karakterlerinin de atilla atalay'dan asirma oldugunu da hatirliyorum sanki...

    neticede, komik buluyorsaniz izleyin tabii, humor polisi degilim ki derya baykal gibi ev ev dolasip "pardon o cok guzel hareketler bunlar'la ne yapacaksiniz? yani bu densizliklerle dolu programi cocugunuza mi izlettireceksiniz?" diyeyim. ama bu gereksiz hissiyatlara girmeyi de birakalim, yoksa "hocam" laptopunu acip "turkiye'de mizah" prezentasyonlari gostermeye baslayacak...
588 entry daha
hesabın var mı? giriş yap