12 entry daha
  • izledikten sonra 1987 yapımı olduğunu öğrenip şaşırabileceğiniz film. öncelikle denzel washington'un 22 yıl önceki halinin bugünkü görünüşünden o kadar da farklı olmamasıdır şaşırtıcı olan. ayrıca şahsen yetmişli yılların sonunda yaşanan olayların henüz bu kadar tazeyken perdeye aktarılmış olabileceğini de tahmin etmezdim.

    senaryosu neredeyse baştan sona gerçeklere dayandığından hayal gücünden pek fazla yararlanmayan siyasi içerikli bir film için gayet sürükleyicidir. 2,5 saatlik filmde temponun insanı bayacak kadar düştüğü bir bölüm olduğunu söylemek zordur. yarısına kadar siyaset ve anlattığı dönemin toplumsal olayları ağırlıklı iken, ikinci kısmında daha çok bir kaçış hikayesi halini alır bu film.

    filmde güney afrikalı gazeteci donald woods'u kevin kline, eşi wendy'i ise penelope wilton canlandırmıştır. filmin çekimleri sırasında woods ve eşi kendilerini canlandıran oyuncularla ve yapım ekibi ile birlikte çalışmışlar. donald woods ve kevin kline daha sonra çok iyi iki arkadaş olmuşlar ve bu arkadaşlık woods'un ölümüne dek sürmüş.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap