5 entry daha
  • (bkz: zygote)

    edit: beklenen sey olmus, zygote orneginin verilmesi az aşağıda nasil tanimlanmis bakin:

    "sözlük gibi erkek cinsinin çoğunlukta olduğu bir mekanda ise bir kadının yazdıkları ile "çoğunluğun" hafızasında yer etmesi biraz zor olay. baksana adamların unutamadığı yegane şey göt ki, pat diye zygote örneği vermişler :) "

    "bir kadin yazdiklari nedeniyle begenilemez" onyargisi ne guzel orneklenmis burada, degil mi? zygote, bir kisim sozlukculerin bacaklari fasilitesine koydugu, simdinin eksibition teshir standartlarina gore oldukca muhafazakar sayilacak sortlu bir popo resmiyle tartisma konusu haline gelmisti. akabinde sozluk gibi gizli muhafazakar bir cevrede kadin erkek herkesin tepkisini cekti. savunmaya kalkanlar ise yazdigi, asildigi iddia edildi dogal olarak. bence ise, bu fotograf olayi, zygote'un sozlukte yazdiklari kadar cesur bir "sozlukculerin ikiyuzluluklerini ytuzlerine vurma operasyonu"ydu. beni asil sasirtan ise, *erkek yazarlarin yanisira *kadinlarin da zygote'un yaptigina ahlakci bir sekilde yaklasip, onun kendi vucuduyla ne yapabilip ne yapamayacagi konusunda icazet almasi gerektigini dusunmeleriydi.

    velhasili kelam, zygote gibi bir yazari gote indirgemek, ozelde zygote'u, genelde sozluk kadinlarini asagi gorme davranisinin en guzel orneklerindendir bence.

    not: basligi foruma donusturmemek amaciyla ekleme yeni tanim degil edit olarak yapilmistir.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap