• [hımm, zenci tandansı yakaladım sanırım biraz, ve fakat gerekiyo işte böyle zamanlarda..]

    şimdi bakıyoruz, çoğu (her??) sözlükçünün handiyse üzerinde uzlaştığı yazarlar var: otisabi misal bunlardan biri, birisi-
    n/ickini de ilk defa yazdım bi yere.. tuhaf hissettim bi an kendimi..
    neysse,, otis deyince canlandı sanırım bişiiler.. hah, işte otis külttür misal.. ssg külttür, çünkü sözlüğü o kurmuştur filan..
    daha bissürü böyle sözlük yazarlarının bağırlarına/böğürlerine bastığı böyle yazar/lar var.. önünde saygıyla eğildiği filan..

    bu prologdan sonra asıl konuya gelebiliriz: bakıyoruz, sözlüğün 10 yıllık tarihine: ben diyeyim bi otis gibi, siz deyin x gibi bi tane bile kültleşen kadın yazar yok abicim/ablacım/lgbttçim: tek istisnası (üzgünüm, nick vermek zorundayım burada..) clairvoyant'ı görmekteyiz: ki, o/nun da, kültleşme kriteri yazdıkları diil, başka sebeplerdi.. miş yani: ben o zamanlar lisedeydim daha..

    hah işte, bunun sebepleri nelerdir?? diye sorduğumda cevap bulamıyorum.. kadın yazarlar ii yazamıyorlar mı demeye çalışıyosunuz nedir?? yoksa, zeki kadından mı korkuyosunuz, bi söyleyin nedenlerini..

    *: gelip de badisini buraya yazan dombilidir, taocudur-
    sözlük klişelerinden tiksiniyorum ya, neysse,, içimden geldi..
  • (bkz: otisabla)*
  • öncelikle (bkz: cehalet)

    mesela clairvoyant. en ufak bir fikrim yok kim olduğuna dair, ancak sözlüğün ortaya çıkmasında büyük payı olduğu yazılmıştır entrilerde. cheja var, cressida var, efenime söyliym karnimac var, sütlücen ayşe var, rasyonel kupaj 145 var, ne biliym daha da vardır ama gece gece aklıma gelenler bunlar. çok uzun zamandır yazmıyor olabilirim ama çok uzun zamandır okuyorum, takip ediyorum ekşisözlüğü. eskilerden yenilerden xx kromozomlu çok kaliteli yazarlar var tabi görmeyi okumayı bilene. ama varlar, hep olacaklar.

    tamam belki bazı erkek * yazarlar gibi sabit bir konu seçip trollük yapmıyorlar, veya sürekli aynı mevzuyu kelimelerin yerini değiştirip aynı telden çalmıyorlar. hem öyle bir şey bir kız tarafından yapılmaya kalksa, güçlü erkeklerimiz * kısa sürede etkisiz hale getirip sazı ellerine alırlar yeniden. ayrıca kültlük kavramından kasıt buysa hiç olmasınlar, öyle kültlük olmaz olsun zaten, olsa olsa küt kafalı sınıfına girerler benim gözümde anca.

    ayrıca sidik yarışı mı yapıyoruz, hangi cinsiyet daha ön plandaymış. teallam. bir an kendi yazdıklarıma yabancılaştım.
  • (bkz: magicflute)
  • "neden kadin mozartlar yok?" diye soran feministik baki$in bir diger ilgi konusudur.

    kult olmak kendi definisyonu icinde eril ogeler barindirir. ya da anlanan anlami ile oyledir zira "yok" deniyorsa bir terelelli temcik es geciliyordur mesela.

    ama temcik annelikten, a$ktan vs bahsediyor diye onu "kult" tanimina sokmayacaklar olacaktir, olabilir, bu da yazili anlatinin ve genel olarak isimlendirme eyleminin daha erkek bir davrani$ olmasiyla ilgilidir. kadin hissederken erkek isimlendirmek isteyebilir mesela. "kult" diye bir tanim yapma geregi duyanlar da erkeklerken kalkip neden kult di$i yazar yok diye bakmak eril terminolojiyle kadina bakmak oluyor ki bence tehlikeli bir feminizm bu.

    ama cok iyi kadin yazarlar mevcut, sadece peygamberle$miyorlar, kadinin binlerce yildir yaptigi gibi alttan alta surduruyorlar varliklarini ama bu onlari daha az degerli yapmiyor.
  • (bkz: zygote)

    edit: beklenen sey olmus, zygote orneginin verilmesi az aşağıda nasil tanimlanmis bakin:

    "sözlük gibi erkek cinsinin çoğunlukta olduğu bir mekanda ise bir kadının yazdıkları ile "çoğunluğun" hafızasında yer etmesi biraz zor olay. baksana adamların unutamadığı yegane şey göt ki, pat diye zygote örneği vermişler :) "

    "bir kadin yazdiklari nedeniyle begenilemez" onyargisi ne guzel orneklenmis burada, degil mi? zygote, bir kisim sozlukculerin bacaklari fasilitesine koydugu, simdinin eksibition teshir standartlarina gore oldukca muhafazakar sayilacak sortlu bir popo resmiyle tartisma konusu haline gelmisti. akabinde sozluk gibi gizli muhafazakar bir cevrede kadin erkek herkesin tepkisini cekti. savunmaya kalkanlar ise yazdigi, asildigi iddia edildi dogal olarak. bence ise, bu fotograf olayi, zygote'un sozlukte yazdiklari kadar cesur bir "sozlukculerin ikiyuzluluklerini ytuzlerine vurma operasyonu"ydu. beni asil sasirtan ise, *erkek yazarlarin yanisira *kadinlarin da zygote'un yaptigina ahlakci bir sekilde yaklasip, onun kendi vucuduyla ne yapabilip ne yapamayacagi konusunda icazet almasi gerektigini dusunmeleriydi.

    velhasili kelam, zygote gibi bir yazari gote indirgemek, ozelde zygote'u, genelde sozluk kadinlarini asagi gorme davranisinin en guzel orneklerindendir bence.

    not: basligi foruma donusturmemek amaciyla ekleme yeni tanim degil edit olarak yapilmistir.
  • kadin peygamber olmamasi ile alakali olabilir.
  • (bkz: sephrenia)
  • sözlüklerin cinsiyet gözetmemesi gerektiği fikrinden kaynaklı gibi görünse de...

    ..."sözlüğümüzün kadın kültleri, kült olmayan entryilerde gizlidir. çünkü biz sözlüğü kadın içine saklanıp zehrini akıtabilsin ddiye yarattık."
  • yoksunluğu hissedilmiş olacak ki başlıklanmış mevzudur, tatlıya bağlamak anlamında yokluk içinde bu konuda gerilen içine dert edinen arkadaşlara gökten 3 adet olgunundan dallı daşaklı (çok afedersiniz) sözlüğün erkek kütüğü düşürülür. nezaket dolu tebessüblerle ortam terk edilir.

    (bkz: dağılabilirsiniz)
hesabın var mı? giriş yap