183 entry daha
  • baştan sona absürd olan bu filmde hata aramak ne kadar yerli bir davranış bilemeyeceğim ama aklıma takılan şu soruyu da sormadan edemeyeceğim.

    --- spoiler ---
    çetenin kino operasyonu için von hammersmark la buluştuğu sahnede yamulmuyorsam alman subayı kılığına giren çete elemanları arasında hugo stiglitz de vardı. ve adını hatırlamadığım her halinden orduda taşaklı bir adam olduğu belli olan alman binbaşı, 15 dakika boyunca hugo stiglitz ve diğer çete elemanlarıyla muattab oldu ve archie hicox un bir alman subayı olmadığını istediği 3 bardağı gösteriş şeklinden çıkardı ha? peki...

    yamulmuyorsam, filmin başlarına dönersek, çetenin pusuda yakaladığı alman askerlerine ve askerlerin komutanlarına haritada bir sonrak pusu bölgesini göstermesini rica(!) ettikleri yerde şöyle bir diyalog geçmişti;

    aldo: şu tepedeki de stiglitz, onu tanıyorsun değil mi?
    alman komutan: alman ordusundaki her asker hugo stiglitz' i tanır.

    sonrasındaysa siyah çerçevesli sarı yazılarla birlikte sevgili stiglitz'in tanınmasına sebep olan marifetleri gösterilmiş ve bu marifetlerinin gazetelerde boy boy fotoğraflarıyla nasıl haber olduğundan dem vurulmuştu.

    şimdi arkadaş. alman ordusundaki en ufak askerin bile tanıdığı bir vatan hainini taşaklı bir binbaşı nasıl tanımıyor? ben bu işe anlam veremedim.
    --- spoiler ---

    quantin, burayı okuyorsun biliyorum. en saf duygularımla sorumu tekrarlıyor ve 3 vakte kadar cevabın gelmezse başlığının altına derin bir haz duyarak "(bkz: cevab veremedi)" bakınızı yabıştırmayı kendime borç biliyorum, haberin olsun.

    bunun dışında bir taraninosever bir brad pitt aşığı olarak pitt &tarantino ortaklığını imdb de gördüğüm 2008 yazından beri yanıp tutuşuyorum bu film için. ortalama 1 seneyi aşkındır bekliyordum ve gördüm ki değil 1 sene 10 sene beklesem değermiş.
624 entry daha
hesabın var mı? giriş yap