67 entry daha
  • daha iki uc gun once bu ssg denen robber barondan hallice adamlaydık. saf gibi hesabımı odeyecegime kacıp gitseymisim. lebi deryada bir mohito 10 guzel entryden fazlası etmez. modada cay 2 entry, 1 komik bkz. taksi parasi bir iki ispiyon. ssgnin evine haciz getirmek: priceless

    neyse biraz bakındım, degisik yorumlar var. bir tanesinde marlboro ınsanı demıs kı sozluk karlı degilken bastan risk alıp yatırıma ortak olmayanların simdi pastadan pay istemeleri haksızlık. bence degil. orada almadikları risk icin degil o surec boyunca verdikleri ve nihayetinde reklam geliri getiren emek icin odul istiyorlar.

    bazıları da "biz buranın sahibi degil, ayrıcalıklı kullanıcılarıyız" mantıgındalar. bu illa bir yalakalık/omurgasızlık emaresi degil; onların dusuncesine gore sozluk benim emeginden para kazandigi kadar, bana da sahane bir hizmet sunuyor. yani verdigimizden fazlasini alıyorsak bir de ustune para mı isteyecegiz diye sorulabilir. hah, ama burada atlanılan nokta, o hizmetin sadece bir kısmının platformun kendisi oldugu (ssg, avukat, internet gise parasi, router bijonları), hizmetin kalaninin yine baska yazarların emegi oldugu gercegi.

    bir baska deyisle o mantık gecerli olsaydi, her yazarin verdiginden fazlasini aldigi bir yerde herkes ekside olur, kimse reklam gelirlerinden bir pay hakedemez, bunlar ssgye kalir. oysa hizmetin sinirli bir kismi ondan cikmisti. buradaki matematiksel paradoksun ne kadar basit bir aciklamasi oldugunu ven semalari yoluyla gorebilirsiniz. gorunuz. sonuc olarak yuz entry okuyup bir yazan kisinin telif istemesinde bu yonden bir sakinca yok.

    neyse, bu isin cozumu sudur: bu teklif, baska sozluklere goturulur, millet para icin yazmaya baslar, basarili olunursa diger sozluklerin reklam gelirlerinden yenir, onlar da duruma ayak uydurur. ben basarılı olunacagını sanmıyorum, cunku odemeyi quantify etmek zaten zor (kime hangi entry icin ne kriterlere gore kac para odenecek? oyle bir sistem olmak ki beyaz adam istismar edememek), ustune bu isin reytingi arttirabilmesi lazim bir sekilde ki digerlerini zorlasin.

    fiyatı: 35 kurus
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap