681 entry daha
  • kendine özel kuralları olan bir kurumdur. sadece aşkla yürüyebilecek bir beraberlik ise asla değildir. bildiğiniz en uzun aşk kaç yıl sürdü? 10 yıl, 20 yıl, ömür boyu? kaç tane ömür boyu sürenlerin sayısı? insanlar sanıyor ki -sanıyoruz ki- biz farklıyız. bizim aşkımız bitmez. böyle laylaylom bir ömür yaşarız. çocuklarımız olur bir kız, bir erkek. kadın hep bakımlı, makyajlı, saçları fönlü, güler yüzlü. adam hep o kibar, düşünceli tavırlarıyla var. öyle değil işte.

    ya nasıl? 24 saat x bir ömür bahsettiğimiz. öfkeler, kavgalar, iki tarafın aileleri,çocukların sorunları, ev-araba alalım dertleri, yıkanmamış bulaşıklar, ütüsüz gömlekler, çekilmemiş sifon, kapağı açık kalmış diş macunu (eskiden ortadan sıkılmasıydı sorun. o şimdi fark etmiyor), kokan ayaklar, ortaya atılmış gömlek. sadece aşkın bunları çözmesi mümkün mü? aşk bunlara kaç yıl dayanır? kaç gün/yıl uyanır uyanmaz ilk onun yüzünü görmeye razısınız?

    belki aşkla evlenilir ama evliliği yürüten aşk değil mantıktır. karşılıklı saygıdır. kuralları vardır: eve geliş saatiniz bellidir, yemek saatleri bellidir. bayramlarda yapılması gerekenler bellidir.evlenirken yapılacak tören bile üç aşağı beş yukarı bellidir. aldatma yoktur. ayda kaç geceyi arkadaşlarınızla geçireceğiniz (geçirebilecekseniz tabi) pazarlığa bağlıdır.

    bir de; 25 yaşınızdaki doğru insan 35 yaşında o kadar da doğru gelmeyebilir insana. karmaşık bir yapı evlilik.
5763 entry daha
hesabın var mı? giriş yap