4 entry daha
  • 14 ekim tarihli yazısında gayet tutarsız ve anlamsız cümlelerle tarafını yine ve yeniden ortaya koymuş hanım.

    genelkurmay'ı açıklamaları ve tarihini savunması yüzünden siyaset yapmakla suçlayan ( ki bu tartışılır evet), ama başka bir taraftan yine siyasetle uzaktan yakından alakası olmaması gereken diyaneti de sessiz kalmakla suçlayabilmiş, bunun ayrımcılığı meşru algılamaya destek verdiğini bile söyleyebilmiştir.

    aslı gerçekten arapça olan "şehitlik" makamının zamanla türkçede edindiği anlamdan rahatsızlık duyduğunu belirtmiş. yani şehitlik dini için savaşıp ölen insanlara verilen sıfattır. insanın hemen aklından "yazık ya.. 20-21 yaşında sistemin kötülüğü yüzünden hayatını kaybeden o kadar mehmetçik ve aileleri o makamla gurur duyarlarken, ellerinde sadece o makamın yüceliği ( yüce dedim evet!) kalmışken, kelimenin kökeni üzerinden siyasi mesaj vermek ne kadar kötüdür." geçer ama sayın yazarımızın bir sonraki cümlesi aynen şudur:

    "bir ailenin askerlik yaparken öldürülen oğlunu şehit olarak görmesi ve cenazesine böyle muamele etmesi gayet anlaşılır bir durumdur"

    e o zaman neyin savaşını veriyosun? dersin içinden..

    başörtülü kadınların eğitim hakkını elinden alan laikliğin teminatı olan genelkurmay'ın islami bir makamı suistimal etmesine bağlar konusu sayın yazarımız.

    allah aşkına, ailelerin ölen oğullarını şehit görmesi anlaşılır, ordunun bu mehmetçiklere şehit demesi mi anlaşılmaz? ayrıca konunun orda başörtülü kadınlar ve eğitim haklarıyla ne alakası var? o ayrı bir konu değil mi? her konunun içine bu konuyu sıkıştırabilmek nasıl bir hırsın eseridir?

    neymiş efendim şehitlik makamının kökeni, gerçek anlamı islamiymiş..
    o zaman yazar kelimesinin de gerçek anlamına bakalım neymiş?

    "yaratıcılığını kullanarak profesyonel bir şekilde eser üreten veya farklı formatlarda çok sayıda eseri olan kişiler " vikipedi
    "bilim, edebiyat, sanat alanlarında kitap yazan veya kitap hazırlayan, bir eseri ortaya koyan ve eserin sahibi olan kimse, kalem erbabı, müellif" tdk

    ama günümüzde yazarlık makamı nasıldır? yaratıcılıktan ve çeşitlilikten uzak, özgür olmayan/olamayan, bozuk plak gibi aynı şeylerden bahsetmekten bıkmayan, oportunist bir hal almıştır..

    aslında yazılacak daha çok şey var da, ben bir konuda merakımı belirtip bitirmek istiyorum. aklıselim bir okur, ideolojisini paylaşsa bile bu kadar taraf olmuş bir yazarın objektif olmasını bekleyerek okuyamaz. sadece birisi egosunu şişirmek için yazar, birileri de aynen o sebeple okur. bundan ötesi olmaz, olamaz.
1662 entry daha
hesabın var mı? giriş yap