• biyolojik baba’nın açıkça tuzağa düşürülmesi, iğfal edilmesi, maddi kazanç hesapları peşindeki kadın tarafından iradesi dışı spermlerinin kullanılması günümüzde çok tartışılan “sperm hırsızlığı”nı ortaya çıkarıyor.

    “sperm hırsızlığı” şu anki hukuk düzenimizde korunuyor. sperm hırsızlığı faillerine bir yaptırım öngörülmediği gibi konunun mağdurları, ömürleri boyu devam eden sosyal ve hukuki bir yük taşımak zorunda kalıyorlar.

    zira “sperm hırsızlığı”; iki tarafın da çocuk istememesine karşın gerçekleşen hamileliği yani kaza sonucu meydana gelen gebeliği ifade etmiyor. erkeğin; kadın tarafından hamile kalınması ihtimali olmadığına yahut kaza sonucu bir gebeliğin meydana gelmesi halinde bunun tıbben sonlandırılacağına hile ve desiselerle inandırılarak, kadının erkeğin rızası hilafına onun spermleriyle doğurmasını ifade ediyor.

    sperm hırsızı kadın; kendisi, çocuk ve biyolojik babanın yaşamları hakkında nihai bir karar vererek, muhatap erkeği yanıltarak ve tüm süreci planlayarak durumdan kazanç yahut intikam elde etmeyi umuyor.

    bunun dışında spermlerin doğrudan cinsel ilişkide değil erkekten gizlice elde edilip, bilgisi dışında hamilelik için kullanılması faraziyesinde dahi medeni yasa’mız “sperm hırsızı”nı ödüllendirir, mağduru cezalandırır mahiyette hükümler içeriyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap