8 entry daha
  • tek formu wingsuit base jumping degildir. ucaktan atladiginizda en kucuk bir hataniz olumle sonuclanmaz, yeni baslayanlar parasut acis prosedurune 5bin ft civarinda basladiklari icin dengenizi kaybetmeniz halinde duzeltme sansiniz vardir. sonucta minimum gerekenin uzerinde kullandiginiz her ekipman ya da ivir zivir (kamera, hula-hoop, sisme bot?!) gibi atlayisa ekstra faktorler getirerek riski artirmaktadir. normal atlayislardan en onemli farklari (risk olarak) a) temiz bir sekilde parasut acmanin biraz daha dikkat istiyor olusu, ve de b) acilis bozukluklarini karmasiklastirmasidir.

    normal atlayislarda parasut acarken stabil olmak icin yapmaniz gereken tek sey arching (gobeginizi disari vererek yuzustu serbest dususe gecmek) iken wingsuit ile parasut acarken once iki kol kanatlarinizi ve bacak kanadinizi simetrik olarak ayni anda kapatir, deklansoru kavrar, iki kol kanadini ayni anda acarak pilot parasutunuzu hava akimina firlatir, ve de hemen akabinde kol kanatlarinizi hemen tekrar kapatirsiniz ki tulumun yarattigi turbulans pilot parasutu etkilemesin. tabi bu surecte herhangi bir adimda hata yaparsaniz saga sola yalpalayacaginizdan parasutun duzgun acilmama olasiligini artiriyorsunuz. ayrica herhangi bir acilis bozuklugunda tepki sureniz de kollarinizi kullanabilmek icin suitin fermuarlarini acmaniz gerektiginden (cogu modelde boyle) artmakta. normalde hic sorun olmadan kolonlari kenara cekerek kurtulabileceginiz bir kolonlarin birbirine dolanmasi olayi, siz fermuarlari acip kolonlara erisene kadar ana parasutunuzu dalisa sokabilir, ana parasutu atmak (cutaway) disinda bir careniz kalmayabilir. herhangi bir acil durumda vucudunuzun her tarafindaki ekstra kumasin arasinda yedek ve cutaway deklansorlerine erismeyi zorlastirmasi da cabasi.

    her seye ragmen inanilmaz bir hizla populerlesiyor. 13bin ft ten ortalama serbest dusus zamanini 50 sn den yaklasik 2 dk ya cikarmasi, inanilmaz yatay hizlara erisebilmenizi saglamasi dusunulurse cok da sasirtici degil. uspa nezdinde resmi bir skydiving disiplini olarak kabul edilmek uzere, yapilan en buyuk formasyon 71 wingsuit pilotuyla gerceklestirildi bile.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap