7 entry daha
  • "gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki kendini solda tarif eden biri olarak, berlin duvarı’nın yıkılması beni ancak mutlu edebilir. çünkü hiçbir şekilde, doğu almanya yurttaşlarını askerle, polisle, yasayla ve türlü ajitasyonla konservasyona tabi tutup, yetmiyormuş gibi bir de ülkenin orta yerine duvar ören o faşist rejimi sahiplenmiyorum. "

    demis ve antikomünizmini "sol aciginda" kusmus liberal karsidevrimci. öylede bir solcu ki bu arkadas demokratik almanya yi fasist ilan edebiliyor. daha ne olsun? sanirim o da devrimcilerin sabrini test ediyor kendince, bu aralar yesile boyanarak ünlü olmak moda ya. melihim bosuna kendini paralama, bu saatten sonra solda tek bir kisi bile seni kaale almaz. cik ortaya cem karaca gibi "döndüm ulan, döndüm iste!" de, kurtul! ne diye demagoji? ne diye bu kadar yalan?
    meraklisina not: bu arada shell in gecen sene almanya daki genclik arastirmasina göre dogu alman gencliginin (yani duvar sonrasi kusak bu) %65 i dogu almanya yi batiya göre daha insancil ve sosyal buluyorlarmis. almanya nin her iki tarafinda da duvari geri isteyenlerin orani %25 mis. hava artik liberalizmden yana esmiyor, insanlar yasadiklari toplumu daha cok sorgulamaya basladilar, sikindirik totalitarizm argümanlariyla solculuk oynamak eskisi kadar kolay degil yani!
466 entry daha
hesabın var mı? giriş yap