4 entry daha
  • aslinda 3 klibi olan sarkidir.

    birincisi 1990´da chad channing´le yaptiklari in bloom´un yine chad channing´le beraber cekilmis klibidir. $arkinin kaydi aslinda sub pop´tan cikacak 2.albüm icindir.hatta albümün adi sheep olacaktir. lakin grup sub pop´in yeterli bütceyi vermemesi nedeniyle geffen´la anla$mi$,sound´una pop ögeler sokmu$ -ki pop nirvana da pop olmayan nirvana da harikadir bence- albümün adi nevermind olmu$,kayitlardan hemen önce yazdiklari smells like teen´le patlami$lardir. yani aslinda bu geli$meler olmasa nirvana´nin sound´u nasil olurdu,klip cekerlerse insanlar cok "tutar" miydi bu klipleri vs gibi bircok soruya az da olsa cevap verebildigimiz icin önemlidir bence.

    ikincisi ve ücüncüsü ise ayni zamanda cekilmi$tir. $arki nevermind icin kaydedilmistir,klip de 92 tarihlidir. ikincisi olarak adlandirdigim tv´lerde yayinlanmi$ olandir.hani $u "iki kiyafetli" olan..efendi adam kiyafetleriyle beatles´in ünlü tv performansina atif yapilmi$,hatta bizzat ordaki seyircilerin görüntüleri kullanmi$tir.acili$,efendi nirvana(sarkinin sakin yerlerinde),manyak nirvana(enerjik nakaratta),arada seyirci kolajlari,ve sonunda efendi nirvana olarak kapani$ sunumu.görüntü arada bozulur gibi olur ve diger nirvana devreye girer.epey güzeldir yani.
    ücüncüsüyse grubun sadece elbise* giyip sahne parcaladigi versiyondur. bi ara 2.01 boyundaki krist´in omzuna cikmi$ kurt´ün* 1.84´lük "cüce" dave grohl´a güne$ sistemi maketinden söktügü gezegenle saldiri$i görülmeye degerdir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap