• küresel ısınmaya karşı "tek bir insan fark yaratabilir mi?" düşüncesi ile çekilmiş bir belgesel.amerikalı yazar colin beaven, bu sorunun cevabını bulabilmek içn yaklaşık 1 yıl süren bir deney gerçekleştiriyor.

    eşi ve kızı ile yaşadığı new york'da çevreye zarar vermemek için karbon üreten araba, taksi, metro, uçak ve asansör gibi tüm ulaşım araçlarını kullanmamakla başlıyor.mevsiminde yetişen ve çevrelerindeki çiftliklerde bulunan sebzelerle besleniyorlar.yeni olan hiçbirşey almıyor, çöp üretmiyorlar.meyve-sebzelerin çöpünü de pazardan aldıkları solucan dolu bir toprağa gübre haline gelmesi için bırakıyorlar.tuvalet kağıdı ve plastik bebek bezi kullanmıyor, bebek için organik ve yıkanabilir bezi, tuvalet kağıdı için evdeki eski kumaş parçalarını kullanıyorlar.6.aydan sonra elektrik kullanımını tamamen bırakıp, tüm soğutma ve ısınma işlemlerini ilkel yollardan çözmeye başlıyorlar.

    1 yıl sonunda insan hayatını kolaylaştıran teknoloji hizmetlerinden yine faydalanmaya başlıyorlar ama bu süre içersinde edindikleri alışkanlıklar da hem kendileri, hem de çevre için bir kazanım sağlıyor.

    ne kadar gerçek bilmiyorum ama seyredince bu konuda epey ciddi oldukları hissine kapılıyorsunuz.2. bölümü bugün 24 tv'de yayınlanacak.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap