42 entry daha
  • bunun bir de gündüzü vardır. benim yaptığım yerde gündüzden bütün askeri emanetler teslim edildiği için son gününüzü kot pantolonla geçirirsiniz. tek tük sivil kıyafetkli adam görürseniz bilin ki son günleridir. bir ton sivil kıyafetli adam görürseniz bilin ki yeni devreler gelmiştir. bir önceki devreler kıdem almıştır, angaryalara yeni işgücü gelmiştir. yani tek tük sivil kıyafetli insanlar saygı görürler ama kalabalık gezinen siviller bölüğün yeniş şamar oğlanlarıdır. tesadüf bu ki benim ayrılacağım gün yeni devre uzun dönem erler geldi. ortalık sivil kıyafetli acemi asker kaynıyor. şimdi büyük bir bankanın genel müdür yardımcısı arkadaşımla son günün tadını çıkarıyoruz. altımızda kotlar, lahmacun kuyruğundayız. sıranın bize gelmesine bir iki kişi kala uzun dönem askerlerden biri önümüze geçti.
    - hop noluyor?
    - askerliğiniz çok bekliyeceksiniz ...rağım

    eleman bizi yeni gelen sandı ben tam bir havayla açıklayacaktım ki bizim arkadaş kolumdan tutum makaraya başladı.

    - abi şafak kaç
    - 125 zorunuza gitmesin
    - vay be 125, biz de o günleri görecek miyiz? 500 e inmek bile hayal bizim için
    eleman kasılmaya devam ediyor
    - biz de öyle dedik geçiyor sonunda. 125 gün sonra hürgeneralim. beklemeye alışacaksınız. üst tertiplerinize sıra vereceksiniz.
    - gün gelir biz de sıra alırız değil mi
    - aynen

    tam sıra elemana geldi, bizim arkadaş elemanı tuttu kolundan
    - genç bir müsade et yarın yolcu kısa dönem abilerin bir yemek yesinler
    - ciddi misiniz, yarın mı, harbi mi?

    hayatta çok az anlarda başkasının yerinde olmak istersiniz, bu askerin gözündeki o duyguyu okumak o kadar acıklı ki tarifi zor.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap