45 entry daha
  • tartışmanın özü şu değildir:

    ***
    kürt- kürtlerin devlet kurma hakkı var. yok mu?

    ortalama türk- var, ama vermeyiz. biz de unufak oluruz yoksa.

    ***

    aslında bu cevap ortalama türk'ün değil, türkiye cumhuriyeti topraklarında gözü olan ortalamanın altındaki kürtün kafasındaki cevaptır. hani şu salak evrim karşıtları var ya. kendileri çalıp kendileri oynuyor. burada olan da o...

    şimdi diyelim ki kürtlerin devlet kurma hakkı var - ki var-... peki ya türklerin kurulmuş devletlerini koruma hakları ne oluyor?

    akılsızlar küçük beyinleriyle çıkıp "benim devlet kurma hakkım var" deyince bu hak verilecek mi sanıyor acaba? iyi o zaman sktir git amerika'da da kur kürt devletini derler adama. sorun sayıysa isterseniz amerika'daki kürt nufusunu 15 yılda 20'ye de katlayabilirsiniz. hem kürtlerin devlet kurma hakkı var değil mi? bu evrensel bir hak ne de olsa...

    aynı mantıkla gidersek benim de ev sahibi olma hakkım olduğuna göre istediğim evde gidip oturabilmem, oraya sahip olabilmem lazım değil mi? mesela gidip şöyle boğazda bir yalıya taşınayım. ne de olsa ev sahibi olma hakkım var. evin sahibi kim, evin içinde insan var mı yok mu kimin umrunda?

    ha ama dersen ki ben bedel ödemeye hazırım, bu evi almak için gerekirse canımı bile veririm... savaş o zaman. ev sahibi de korur kendini. ya ölürsün ya da öldürüsün. belki de ev sahibi verdiğin parayı beğenip satar evini. o da sonraki aşama. ama yok öyle hak mak... sende olan hak onda da var çünkü. ama asla "ev sahibi kafama vurdu ühüüü, ama bu ev benim hakkım" falan diye ağlama. eline bir şey geçmez çünkü.

    işte bu salakların seviyesi bu kadar. seviye demişken işte önderi abdullah öcalan olan kitle... daha fazla ne bekliyorsunuz ki? adamlar önder diye kendine abdullah öcalan'ı seçmiş... bunlar bir de devlet kuracak ha! komik lan!

    bu kafayla neden bir devlet kurulamayacağını, neden bağımsız olunamayacağını anlamak için buyrun;
    (bkz: kürdistan/#10953100)
315 entry daha
hesabın var mı? giriş yap