53 entry daha
  • benim adıma berbat geçen 2009'un son günü, yılbaşı telaşıyla dolu neşeli insanların arasından geçip, her istiklal'deki sinema gününde olduğu gibi son anda yetişerek girdiğim bir sinemada tek başıma izledim bu filmi. çıktığımda yalnız değildim, çoğalmıştım. artık ışıkları da yanan cıvıl cıvıl caddenin coşkusuna yakışmayacak kadar hüzünlüydüm. onur, bu gürültü patırtının hiçbirini duyamıyordu yani, caddenin başından sonuna kanon bile yapan şarkılarına eşlik edemiyordu içinden. ne kadar şanslıydım.

    --- spoiler ---
    sağır-dilsiz insanlar hakkında -diğer tüm engelliler hakkında olduğu gibi- ne kadar az düşündüğümüzü ilk babel filmini izledikten sonra anlamıştım utanarak. japon kız, dansetmeyi bilmiyordu. nasıl bilsindi ki, müziği duyamamıştı, ritmine kaptıramamıştı kendisini hiç, bir melodiyle hüzünlenip diğeriyle zıplayamamıştı. çaresiz, arkadaşları ne yaparsa taklit etti, gülümsemeye çalışarak.
    bu film, duyarlı insanların elinden çıkmış olduğu her halinden belli, hata aramanın çok da elzem olmadığı bir film. evet ben de "900 lira kira mı?" diye sordum, "çağrı merkezi çalışanlarının hikayesi biraz hızlı gelişmedi mi?" diye düşündüm.
    ama kendimi hem zeynep'in hem de onur'un yerine koydum farkında olmadan. aileler çocuklarının kaderini nasıl da etkiliyor diye sinirlendim. "böğürme lan!" diye bağıran züppeye küfrettim.
    ve çok etkilendim. mert fırat'ın hiçbir ayrıntıyı kaçırmadığı tek kelimeyle mükemmel oyunculuğundan, iki sevgilinin aynı evin içinde birbirinden habersiz ağlayışlarından, onur'un annesine "ben artık korkmak istemiyorum" diye sessiz haykırışından, böyle hassas bir konunun en ufak ajitasyon yapılmadan böyle güzel bir şekilde anlatılmasından çok etkilendim.
    ps: onur'un çalıştığı kütüphane galatasaray üniversitesi suna kıraç kütüphanesi'ne çok benziyordu ama aşk filmi izlemek için gelen çiftler mor ve ötesi'nin şarkısının bitmesini beklemeden ayaklandıkları için filmin sonunda herhangi bir bilgi verildi mi göremedim.
    --- spoiler ---

    sonbahar ile birlikte 2009'un güzelliklerinden birisi oldu benim için başka dilde aşk. sayılarının artması dileğiyle.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap