122 entry daha
  • tanim 1: hayatimda izledigim en guzel cizgi film.. oyle ki, kucukken her gun videocudan kiralamak zorunda kaldigimiz icin en sonunda yalvar yakar satin alinmistir kendilerinden video.. dusunuyorum da gercekten omrum boyunca izledigim en sacma sey.. o kadar sacma ve o kadar guzeldi ki.. (kucukken karakterlerin isimlerimi bilmedigimi hesaba katarak yaziyorum) "gec kaldim, gec kaldim" tavsan, tombul kedi, alice'in buyuyup kuculmeleri, nargile icen adamdan cikan sekilli dumanlar, hayatim boyunca, gercekten hayatim boyunca gormus oldugum en sacma, en absurd, en anlamsiz sahneleri bir araya getiren deli sapkaci ve cay partisi.. (bayiliyorum ya, gercekten bu kadar eglenceli bir sey olamaz) alice'in gidecegi yolu silen supurge.. alice'in aglamasi, o aglarken kurek ve cekic*in ona eslik ederken yok olmalari.. falan filan.. en son 20 sene once izledim sanirim ama cok net hatirliyorum cogu sahneyi.. eminim ki cok kucuk yasta bu kadar cok izlememden oturu de az cok hayal gucume, yaraticiligima katkisi olmustur mutlaka.. hayatimda izledigim en guzel cizgi filmdi, evet..

    --- spoiler ---
    tanim 2: tim burton'in karisi ve kankasini film boyunca daha uzun sure gorebilelim diye kicindan uydurdugu hikaye.. cidden ilk duydugumda oldukca sevinmistim, "ay canim benim conicigim deli sapkaci olcakmis, tim burton abimiz de soyle guzel bir ortam hazirlar, tadindan yenmez.." diyerek.. ancak filme gidince tum bu dusunceler cope gidiyor maalesef.. ortam ve karakterler kotu degil, ona gore bir sey yok.. ama niye gercek alice hikayesini anlatmiyorsun ki timbortin? once bi bildigimiz hikayeyi anlatsaydin, sonra illa istiyosan kendi hikayeni de eklerdin.. aksiyon filmi formatinda alice in wonderland mi olur ya? atlarla kosuluyo, kiliclar ucusuyo, ne bu yuzuklerin efendisi mi? kendi hikayesiymis, bak sen.. kendi hikayeni begenmedim timbortin.. birileri de gitse "edward scissorhands extended edition" diye film cekse, "adamin elleri makas zaten, acaip guzel super kahraman olur bundan, yasasin 3d aksiyon macera filmleri" dese, sonra da "ben ana hikayeye bagli kalmadim, boyle anlatiyorum ben" diye aciklasa.. hosuna gider mi tim ha?

    conidep'in yeri bambaska, senle veya sensiz, onu baska bir yere koyuyorum bak.. sana da gotik ergenlerin favori yonetmenine donusmene ragmen, eski gunler hatrina saygim vardi acikcasi.. en azindan edward hatrina.. ama yok, olmamis bu.. yani sifirdan bir hikaye anlatiyor olsan tamam, guzel gercekten.. ama "alice in wonderland" degil bu bence..

    neyse.. olmuyo sanirim artik canlarim.. grubu dagitiniz rica edicigim.. eskidendi o gunler galiba.. lutfen insanlarin masallarini ellerinden almayin, bozmayin, degistirmeyin..

    gudbay.
    --- spoiler ---
315 entry daha
hesabın var mı? giriş yap