3 entry daha
  • ''bergamali ergun $enlendirici'' olarak bilinir.ayrica iki lakabi daha vardir.bitanesi bergama da kina gecelerinde gelinleri aglatmasi babinda ''gelin aglatan trompetci'' dir.
    diger lakabida buyucu dur.bu tanimi ona dunyaca unlu cazz trompetcisi don cherry yaki$tirmi$tir.cunku;don cherry ,ergun babayi dinleyince resmen dibi du$mu$tur,dumura ugrami$tir.

    dunyada trompeti onun gibi ufleyen kimse olmami$tir.trompetiyle en çilgin klarnetcilere kafa tutmu$,sadece uc tane pistonu olan bu aletten inanilmaz nagmeler cikarmi$,turk muzigi ve roman havalarini ustaca calmi$ ve bunlari trompet uzerinde cazz la yogurabilmi$tir.1997 okay temiz grubunda,avrupa turnesinden donuste kalp krizinden hayatini kaybetmi$tir.aslinda turkiye bir ''adsiz kahramani'' kaybetmi$tir.ama kim kiymet bilecek...

    okay temiz in magnetic dance ve magnetic band albumlerinde ergun $enlendiricinin performansi resmen cilgincadir.trompetle taksim calabilecek ve meyan gecebilecek kadar yarmi$ ve ucmu$tur.trompeti icad eden her kimse adeta ''birgun ergun $enlendirici adinda biri cikarsa bunu calar'' diye icat etmi$tir
    grup jaguar isimli bi albumu varmi$ diyede duymu$tum.istanbulun sesi orkestrasi nda da calmistir.

    bu arada caldigi trompet e agizlik kismindan sonra 3-5 cm lik bir parca ilave etmek suretiyle tuning alanini genisletmis ve kendine transpoze kolayligi saglamistir. fotografı aşagıdaki linkte magnetic band kısmındadır.
    http://www.okaytemiz.com/gruplar/gruplar.htm

    (bkz: soyadlari muzikle alakali olan muzisyenler)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap