33 entry daha
  • hakkinda yapilan yorumlara taraf gazetesi haberi mantigiyla karsilik vermenin gereksiz oldugu dizidir. diziyi izlerken mama'nin dudaklarindan dokulen su sozleri duymadin mi arkadasim?

    -no, no i come from the old country, smyrna.
    ...
    -the turks invaded in 1922 and burned it down.

    e daha ne konusuyosun? ulan bunun tc resmi tarihiyle ne alakasi var? yani anliyorum, 1915 olaylariyla ilgili hicbir sey bilmeyenler eskiden "sozde soykirim" derlerdi, simdi "yazik, cok yazik, nasil kiydik onca cana?" diye dovunuyorlar. (bak kicindan anlama dedigimi, olmustur, olmamistir... o baska mesele. problem senin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olman.) ama yani kendi gecmisine bu kadar nefret duymaz ki insan! bu teyzenin anlattigina gore, turkler izmir'i 1922 yilinda isgal etmis ve yakmislar.

    benim anlamadigim (ki senin de burayi anlamadigin belli oluyor) bu yunan askeri topraktan mi bitti izmir'de? benim hatirladigim (tc resmi tarihinde ne diyorsa abd'de de onu ogrendik ustelik, bu da ilginc...) yunanistan'di 1919 yilinda izmir'i isgal eden?

    "...burned it down" kismina itirazim yok, burasi tartisilir durur. kimi turkler yapti der, kimi yunanlar kimi ermeniler. ama sen bu hikayeye "turkler izmir'i isgal etti" diye baslarsan konuyu bilmeyen adama verdigin mesaj farkli olur, "biz izmir'i isgal ettik, ustelik yapmadigimiz arsizlik, firsatcilik da kalmadi, e turkler de 3 sene sonra gotumuzden kan aldilar" dersen farkli.

    burdaki art niyeti gormuyosan sen arkadas, sana "barbar turk" denmesi de mustehak, "camel fucker" denmesi de. yarin obur gun kendi soyadinin nasil yazildigini bilmeyen bi amerikali sana "camel fucker" der, sen de hemen sozluge yazarsin "zaten biz deve bafileyen bi milletiz sonucta, turkuz sonucta yani abiieeee resmi tarihte yazmaz bunlar yurdum insani deveyle takilie yaneee" diye.

    yine delirttiniz lan beni.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap