5 entry daha
  • yazmayayım dedim, susayım dedim. düşmanlıkları ile başbaşa bırakayım dedim ama yine olmadı.

    yazayım madem.

    bak şimdi benim güzel arkadaşım. bu lafta ne deniyor? "anam babam sana feda olsun ya resulallah" deniyor. peki neden? normal şartlarda bir insanın bu dünyadaki en kıymetli varlıkları anası babasıdır da ondan. tabi evlat, eş de kıymetli ama bu ifade böyle yerleşmiş. adam feda edeceklerinin listesini çıkarıp ona göre konuşacak değil ya.
    çil çil altınları anasından babasından daha değersiz gören (yaaa şaşırdın di mi?) ve çil çil antınlarından bile daha değerli gördüğü anasını ve babasını peygamberimizden (s.a.v.) daha değerli görmeyen insanın içinden gelerek söylediği laftır bu. şimdi buna yalakalık demek için şunu anlamak lazım: bu ifade müslümanlara şart mı koşulmuş? hayır! peki bu ifadeyi kullanan müslümanlar bunun karşılığında servet, makam, itibar vs... sahibi mi olmuş? hayır! peki bu ifade peygamberimiz (s.a.v.) zamanında yokmuş da dine sonradan mı girmiş? hayır!
    bu dünyada içinden gelerek ve samimiyetle konuşan, riyadan uzak duran, yalakalık yapmayan insanlar da var(mış). bu da şaşırttı di mi seni? karşılığında birşey almayacağını bile bile insan neden sever? çok şaşırtıcı di mi?

    bir de söyleyelim de sonradan kafanız karışmasın, anasını babasını peygamberimiz için yatırıp kurbanlık koyun gibi kesen de olmamış. olsaydı da anaları babaları karşı çıkardı, enselerine tokadı yapıştırırdı evlatlarının. bak sana mis gibi irade...

    bir de cennetin anaların ayaklarının altında olmasının bu ifade ile olan alakasını anlayanın, anlatanın yoluna ben de çil çil biriktirdiğim bozuk paraları feda edecem. valla bak...

    tanım: peygamberimize (s.a.v.) en kıymetli varlıkarını feda edecek kadar samimi sevgisini ifade ederken kullandığı sözdür ashabın. bu iman, bu sevgi, bu samimiyet, bu cesaret bizde de olsa diye hayıflatan sözdür.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap