103 entry daha
  • sevgili babama,

    sensiz geçen 23 yılda her zaman eksikliğini hissettik. hayatın bütün zorluklarına karşı sana hala aşık sadık bir eş ve seni seven ama maalesef yakınen tanıyamamış iki evlat bıraktın. allah seni yanına aldığında biliyorsun çok ufaktık. seni, seni sevenlerden ve fotoğraflarından tanıdık. sevmeyenlerin yoktu ki.. kimden seni dinlesek, anlatanın hep o inanılmaz heyecanını iliklerimizde hissediyorduk ve hep seninle tanışacakmışız hissi içimizi sararken aynı anda sevincimiz kursağımızda kalıyordu.

    sen makine mühendisiydin, atölye şefiydin,dört dil bilendin, aydındın, kültürlüydün, türk sanat müziği icra edendin, milletvekili olacaktın, uçsuz bucaksız köylere yol getirendin, işçiler ev sahibi olsun diye kooperatif kurup uzun vadeli krediyle ucuza herkesi ev sahibi yapandın, önünde devletin verdiği parayı beğenmeyip rüşveti kırışan ve bunu sana teklif edenlere cesurca karşı koyandın, il müdürlük sıfatın ankaradan geldiğinde o zamanki müdür tarafından mazbatası sümen altı edilip hakkı yenilendin, siyasi düşüncelerinden dolayı komünist ilan edilip yargısız infaz edilendin, gösteriş yapmamak için cuma namazını devlet dairesinin camisinde değil, şehrin en kuytu camisinde kılandın. akrabalarına dostlarına hatta hiç tanımadığın insanlara baba şevkatiyle yaklaşandın, başının üstüne koyandın. seni kaybettiğimiz o günden bir gün önce bütün herkesle helalleşendin. fani dünyadan ayrılacağını bilendin.

    bizlerle hayata devam edebilseydin kim bilir bize ve insanlarımıza daha ne faydaların dokunurdu. senden ayrı kalmak ne kadar zorsa, bir o kadar senin gibi bir insan olabilmek ve bunun yükümlülüğünü üzerimizde hissetmek o kadar zor ve güzel.

    bir gün ömrüm yeter de ihtiyarlasam bile dolgun ellerini tuttuğumda bana verdiğin güven hissini hep arayacağım, canım babacığım seninle gurur duyuyorum ..

    ruhun şad olsun
    oğlun
1564 entry daha
hesabın var mı? giriş yap