2 entry daha
  • "amerikan new york times gazetesi, insani yardım vakfı ile akp'nin bağlantılı olduğunu yazdı. gazeteye göre akp mavi marmara gemisinin gazze'ye gönderilmesi planıyla muhafazakar müslümanların desteğini almaya çalıştı. new york times insani yardım vakfı yöneticilerinden birçoğunun akp ile ilgisi bulunduğuna da dikkat çekti.
    (...)
    adının açıklanmasını istemeyen hükümete yakın üst düzey bir türk yetkili, new york times'a verdiği bilgide, akp'den 10 milletvekilinin mavi marmara’ya binmeyi planladığını ancak dışişleri yetkililerinin kendilerini son dakikada uyardığına dikkat çekti.

    new york times, bahçeşehir üniversitesi’nden terör uzmanı ercan çitlioğlu'nun şu tespitlerine yer verdi: “hükümet isteseydi gemiyi durdurabilirdi ancak gazze filosu hem insani yardım vakfı'nın hem de türkiye’de ve arap dünyasında kahramana dönüşen hükümetin işine geldi”

    gazete, insani yardım vakfı yöneticilerinden birçoğunun geçmişte olduğu gibi halen de akp ile bağlantıları bulunduğunu belirtti. new york times, akp dışişleri komitesi’nin başkanı ve partinin üst düzey isimlerinden biri olan murat mercan'ın ocak ayında insani yardım vakfı'nın düzenlediği gazze’ye karadan giden konvoya katıldığını hatırlattıktan sonra şu değerlendirmede bulundu:

    "bu bağlantılar parti ile ihh’nin programlarında ortak noktalar olduğuna işaret ediyor. her ikisi de yoksullara yardım amacı taşıyor ve her ikisi de islamcı bir ideoloji üzerinden hareket ediyor. vakfın 60 binden fazla üyesinin birçoğu, erdoğan’ı iktidara taşıyan dindar tüccar sınıfın içinden geliyor."
hesabın var mı? giriş yap