• eski wonder girl. hikayesi kısaca şöyle;

    wonder woman yıkılan bir evden o sıralar 11 yaşında olan donna troy'u kurtarır ama ailesi ölmüştür. wonder woman (kısaca ww) çaresiz kalınca donna'yı amazonların yanına götürür. themyscira'da 2 sene geçirir ve amazonlar tarafından eğitilir. normal bir amazon savaşçısı olma yolunda giderken titanlar tarafından kendisine ww'a yakın güçler verilir. amaç donna troy'u ww'la kapıştırmak ve hera'nın favori savaşçısını yenmektir. ama donna güçlerin getirdiği karanlık düşünceleri siler ve ww tarafından güçlerini nasıl kullanacağını öğrenir. daha sonra ww'ın yancısı olarak işe başlar.

    14 yaşına geldiğinde robin, kid flash, speedy ve aqualad ile birlikte teen titans'ı kurar. bu haşarı veletler dünyanın en güçlü kahramanlarının yancısıyken birlikte de en az onlar kadar güçlü bir ekip olmayı başarırlar.

    malesef, çizgi roman dünyasının en taş, en güzel kahramanlarından biri olan donna troy dominus tarafından kontrol edilen superman'in krypton teknolojisiyle yarattığı robotlar tarafından öldürülür.

    dc evreninde ölen her karakterin geri gelmesinin sebebi superman'in ölümü yenip cennetin kapılarından dünyaya geri dönmesidir. donna troy da ölümden geri dönüyordu ama nasıl unuttum valla. infinite crisis sırasında oluyor, açıp okumam lazım ama üşeniyorum o yüzden: http://en.wikipedia.org/wiki/donna_troy
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap