• benim eski ev sahibidir.

    "sıçtığımız boktan kulübe yapsak oturur bu öğrenciler" mantığıyla evlerin dikildiği eskişehir - yeni bağlar semtinde 1+1 ev tutulur. mutfağı 1 metrekarelik, bir odası karanlık, bir odasında kombi olan, 35 metrekarelik siktiriboktan bir ev. kapılar amerikan kapı * ama işçilik o kadar kötü ki, kapı eğik bir şekilde yerleştirilmiş ve normalde duvarla bitişik olması gerekirken kapının kenarları ile duvar arasına parmaklarınızı sokabiliyorsunuz. duvarları sulu boyayla mı boyamışlar bilinmez, elinizi sürseniz bile boyası patır patır dökülüyor. haaa bu arada ev sıfır. kimse oturmamış daha önce. sanmayın ki eski. neyse biz apartmanın sahibinden alıyoruz evi. fakat adam 6 ay sonra başka birine satıyor. içinde bizle birlikte tabii.

    1.5 sene o evde oturuyoruz. ev sikik mi sikik bir hale bürünüyor o arada. rutubet yapıyor sürekli, başından beri sifonu bozuk zaten. banyonun her yerine talimatlar yapıştırmışız "sifonu şu şekilde kullanın/ musluğu şu şekilde kapatın." diye.

    evden çıkarken anahtarı teslim ediyorum ve 1 hafta sonra ev sahibini arıyorum. 300 tl'lik depozitoyu istiyorum. diyorum ki " biz eski ev sahibine vermiştik. size vermiştir sanırım." ev sahibi bana diyor ki "ben şehir dışındayım x emlakçısına gidin. o halledecek." diyor. tamam diyorum. ebesinin nikahındaki emlakçıya gidiyorum. emlakçı "ev sahibiniz ramazan bey, evin içine sıçtığınızı depozitoyu da badana parası olarak kestiğini söylüyor. size depozito olarak ananızın amını veriyoruz. buyrun." diyor. tabii ki öyle demiyor da işte konsept o şekilde. ben tabii sinirden ev sahibini arıyorum. ulan diyorum kendi kendime, biz eve girerken evin halini biliyordu sanki pezevenk. neyse ev sahibinin telefonuna ulaşılamıyor. ibne tüm numaralarını kapattırmış. 300 tl'nin üzerine yatıyor. bir daha da ulaşamıyorum. sonra arada eski evin önünden geçerken yeni kiracıların yerleştiğini görüyorum. kapıyı çalıp giresim geliyor eve. acaba badana yaptırmış mıdır diyorum. sonra vazgeçiyorum. büyüklük bende kalsın diyorum. yavaş yavaş yeni evime doğru uzaklaşıyorum.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap