5 entry daha
  • ali karimi'nin başına gelenler, 12 eylül referandumu, "ülkeye hizmet" ve hakan şükür bağlantılı kısa ama nefis bir cem dizdar yazısı var hakkında. sözlükçüler kaçırmış herhalde, ekleyeyim. futbol yazınca kızan badiler de okusun. bu bir futbol yazısı değil yalnızca.

    "şükür'ün 'evet'i karimi'nin 'hayır'ı

    referanduma sayılı günler kala başbakan erdoğan’ın yarattığı ‘bertaraf olma iklimi’nde ‘evet’ cephesi nihayet hakan şükür’ü de kazandı! iktidarın isteğine ‘hayır’ demenin ‘bertaraf edilme’ (yok edilmek) olacağının açık seçik dile getirildiği ‘türk tipi demokrasi’de ‘evet’ çiliğini korkmadan deklare etti şükür!
    tersinden bir örnek iran’da yaşandı. ‘perslerin maradona’sı lakaplı iranlı futbolcu ali karimi, önce muhalefetin rengi olan ‘yeşil’ bileklik taktı diye milli takımdan, sonra oruç tutmadığı ve disiplinsiz davrandığı gerekçesiyle oynadığı steel azin’den kovuldu. iran ölçülerinde ‘hayır’ dediği için karimi’nin başına daha neler gelecek kimbilir?
    böylesi iklimlerde muktedirden yana bu kadar açık tavır koymanın ahlaki veçhesi bir yana ben şükür’ün ‘evet’ini gerekçelendirirken kullandığı dile takıldım.
    “türkiye’ye uzun zaman hizmet etmiş biriyim. partiler üstü bir düşünceyle ‘evet’ oyu kullanacağım” demiş hakan şükür. bu, ‘türkiye’ye hizmet’ meselesi çok ilginçtir. sabah uyandığımızda kapımızın önündeki çöpü toplayan insan da bize ve dolayısıyla ülkeye hizmet eder, ama bunu söylemek aklına bile gelmez. öğretmenin, doktorun, işçinin, bir annenin vs. hizmeti de bu anlamda ‘dilsizdir.’ sanırsınız ki, hakan şükür ‘hizmetleri’ni darülaceze yararına yaptı. ülkenin nimetlerinden dibine kadar yaralananlar ortaya “hizmet ettik” diye çıkıyorlarsa orada samimiyetle ilgili şüphelenilecek mutlaka bir şeyler vardır.
    hepimiz birbirimize hizmet ediyoruz. garson bana, ben gazete yaparak garsona, çöpü toplayan çöpçü bakterilerin gezegeni ele geçirmesine engel olarak doktora, doktor hastalanan çöpçüye...
    “dil, varoluşun evidir” der martin heidegger. onu nasıl kullandığımız kim olduğumuzu, şu hayatta nerede durup kimden yana tavır aldığımızı da gösterir.
    başkalarını bilmem, o duymuyor olsa bile ben ali karimi’den yanayım."
    http://www.milliyet.com.tr/…010/1281054/default.htm
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap