68 entry daha
  • mayını döşeyenler pakete bir portatif tahkim edevatı ve kullanma kılavuzu, artı bir de mehmetçik koysalarmış mizansen daha inandırıcı olurmuş.

    şu patlamayı türk silahlı kuvvetleri'ne ihale etmek için birilerinin hummalı ama gayriciddi bir çaba gösterdiğini görmemek için hakikaten ya kör ya da o birilerinin şakşakçılarından olmak lazım.

    pkk'nın kendi içinde bile bütünlük arz etmediği bilinen bir gerçek.

    fehman hüseyin ile murat karayılan arasındaki çekişmeyi hatırlayın. şu an her ne kadar fehman hüseyin hpg'nin başındaki görevinden alındı görüntüsü veriliyorsa da bu adam halen pkk içinde yüksek bir nüfuza ve etki gücüne sahip. gerçekten kestirmekte güçlük çektiğim pis bir oyun dönüyor burada.

    türk silahlı kuvvetleri'nin bu şekilde bir olaya imza atması imkansız. ergenekon yapılanması iması yapanlara ise vardıysa bile hangi ergenekon yapılanması kaldı dışarıda sorusunu sormak istiyorum. bu kadar kör gözüm parmağına tarzında kim eylem yapar? cidden bir durup düşünün.

    politikalarını doğru buluruz yanlış buluruz, orası apayrı bir konu, ancak hükümet kürt sorununda karşısına muhatap olarak legal bir siyasi hareket olan bdp'yi almak istiyor. tabanına anlatması imkansız olduğu için ise pkk ile konuşuyor, onları muhatap alıyor görüntüsü vermekten ölümüne korkuyor. bu durum pkk'nın işine gelmiyor. bdp'nin kendisini pkk'dan kurtarmış bir şekilde siyasi mücadele yürüten bir yapıya geçmesi pkk'da çok büyük kan kaybına sebep olacağı endişesi örgütün dengesini bozuyor. bu durum pkk karşıtı kürt sayısının fazlaca artmasına sebep olacağını en iyi aslında örgüt biliyor.

    bu endişenin pek dikkat çekmeyen bir başka dışavurumu ise 11 eylül 2010 günü yaşandı. referandumu boykot etmeyeceğini ve evet oyu vereceğini "benim ve kürt halkının başka bir bayrak talebi yok, referandumda evet oyu vereceğim" sözleriyle açıklayan kürt işadamı raif türk'ün diyarbakır'daki mermer ocağı'nın 3 pkk'lı tarafından basıldı, iş makineleri tahrip edildi ve binaları ateşe verildi.

    bilin bakalım bu olaya en büyük tepki kimden geldi? osman baydemir, mermer ocağını yakan pkk'lılara tepkisini "ha diyarbakır büyükşehir belediyesi şantiyesindeki makinelerimiz yakılmış, ha bir iş adamımızın mermer ocağı basılmış, iş makineleri yakılmış. benim açımdan zerre kadar bir fark yok. her fırsatta diyarbakır güvenli bir kenttir gelin yatırım yapın diyoruz. şimdi ben ne diyeceğim? bu itibarla kabul edilemez buluyorum. derhal bunun son bulması gerekiyor" sözleriyle göstermiş.

    pkk içinde de silah bırakılmasını ve siyasete ağırlık verilmesini isteyen gruplar yok mu? elbette var. ancak şu anda sesleri çok cılız. bu tip, sivillere yönelik, türk silahlı kuvvetleri işlemiş görüntüsü verilen eylemler, pkk içindeki şahinlerin amaçlarına hizmet eder. halkı devleti ile karşı karşıya getirir. pkk'nın düzenleyeceği müteakip baskınlara, terör eylemlerine zemin yaratır.

    cui bono be dostlar, cui bono. mevcut ortamda böyle bir terör saldırısı en çok kime fayda sağlar bir düşünün. sonra gelin konuşalım.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap