1474 entry daha
  • dogmacıların bilim karşısında sergiledikleri "kurama, dogmaya aykırı diye karşı çıkıp sonra da o kuram sayesinde bilim insanlarınca ortaya çıkarılan nimetlerdan doyasıya faydalanmak olarak özetlenebilecek" tutarsızlığın bir örneğini gözler önüne seren bilimsel kuramdır.

    evrimsel biyoloji, hiv dahil olmak üzere bir çok viral hastalığa karşı bir tedavi ya da aşı geliştirmeye yardımcı olabilecek ipuçları bulmak için en önemli umutlarımızdan biridir. bugün ulaştığı ipuçları sayesinde virüsün evrimsel kökeni, insan nüfuslarının başka ölümcül hastalık yapıcıların baskısı altında nasıl evrildiği ya da virüsün tasarladığımız ilaçlara karşı nasıl direnç geliştirdiği konusunda oldukça önemli yol almış bulunuyoruz. hastalığı kontrol etmek belki de sürekli uyarlanan bu virüsün evrimini kontrol etmekten geçiyor.

    artık hivin batı toplumuna içinde bulunduğu ahlaksız düzenin bir cezası olarak musibet edildiğine ilişkin zırvalara inanan aklı başında insan kalmadığı düşünülürse, modern seküler yaşamın nimetlerinden faydalanıp, inançlarına ters düşen kısmını reddetmekteki çelişkiyi görmezden gelenler, yarın çocukları tedavisi konusunda modern tıbbın nimetlerine muhtaç olduğu bir viral hastalığa yakalandığında "sizin tedavinizi reddediyorum, çünkü evrime inanmıyorum" diyebilecekler midir? görmek istemezdim doğrusu.

    http://evrimianlamak.org/e/tip
6532 entry daha
hesabın var mı? giriş yap