14 entry daha
  • yeni araba kullanan için araba kullanmayı en çok zorlaştıran en saçma ön yargılardan(veya bilgi) biridir bu. esasında arabanın kalkması açısından yok böyle bir ayar. senin araban sağlamsa, ayağını debriyajdan çekince zaten o araba gider. gaza basmana, yok ne bilim 100de 45 debriyajdan çek, 100de 15 gaza bas gibi salak tariflere, debriyajdan gıdım gıdım çekerken, gaza gıdım gıdım dokun gibi aptal yöntemlere, debriyaj gaz ayarı çok önemli usta onu yapamazsan araba kullanamazsın diyen gerzeklere hiç hem de hiç kulak asmamak lazım.

    araba kullanmaya yeni başlayanlar için buradan bildiriyorum; gençler yok böyle bir ince ayar. bu araçlar debriyajdan ayak çekince gider. sen gaza basarak kalkış işlemini kolaylaştırıyor ve hızlandırıyorsun sadece. kasma kendini o kadar. ayagını çek debriyajdan gaza da bas keyfine göre.

    zaten fazla basarsan araba ötecektir, az basarsan titreyecektir. normal basarsan ilerleyecektir, basmazsan da araba gidecektir (yeterki debriyajdan hayvan gibi çekme ayagını).

    ben en az 10 kişiye araba kullanmayı öğretmişimdir. bu 10 unun tamamının en çok zorlandığı, çünkü kafasına en çok taktığı mesele bu oluyor. resmen kimsayal deney yapıyor gibi kasıyorlar kendilerini gaz-debriyaj ayarı tutturmak için. lan sülfürik asiti bulmuyorsun amına koyim. rahat ol biraz. sen o ayarı tutturmaya kasmasan zaten şak diye kaldıracaksın arabayı. kasma lan kendini. yok öyle bir ince ayar.

    ha ne var? elbette ideal gaz-debriyaj ayarı vardır kavramanın sağlığı açısından. ama onu sen arabayı kullanmayı öğrendikten sonra dert etmen lazım. önce öğren. sonra ince ayarı kaparsın.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap