• 6 yil tip fakultesinde okunduktan sonra uzerine bir 6 yil da ihtisas isteyen, cerrahinin en me$akkat gerektiren ama en damarli koludur. bir kalp cerrahi en saglam kas kutlesi olan kalp kasi ve damarlari ile ugra$irken, ya da bir ortopedist kirilan ya da onarilamaz derecede hasar goren bir kemige mercan ya da plastik dolgu/protez saglayabilirken, beyin cerrahlari diki$ tutmayan, koptugu zaman tam onarilmasi imkansiz dokular olan sinirler ve beyin bolgesi ile ugra$irlar. elleri diger olumlulerden farkli olarak minimum, hatta sifir titreme gosterir, zira milimetrenin onda biri gibi bir boyutta cali$irken hafif bir kayma elinizin altindaki hastanin kalan omrunde agzindan sular akan bir ebleh olarak ya$amasina sebep olabilir. normalde en cok para vurulan ve en kolayi bel fitigi ameliyatlari olsa da, fena halde yayilmi$ bir beyin tumorunun temizlenmesi 14 saat kadar surebilir.

    sevgili babam arathorn'un meslegi olmasindan kelli, daha bir ic dunyalarina yakin olarak, en buyuk dezavantajlarinin tumor veya anevrizma di$indaki hastaliklari pek ciddiye almadiklarini nacizane soyleyebilirim. misal "migrenim tuttu", ya da "ayagima civi girdi" ya da "kolumu kirdim" gibi sozlerle gittiginizde bir beyin cerrahina, size muhtemelen ya "yorma beni evladim" ya da "yat gecer, bir de aspirin al" demekten daha fazlasini yapmayacaktir. oldukca sakin mizacli insanlar olurlar genelde*; rustem batum dumbelegi "eaheheh, beyninizi tokatlayan $ov" diye yav$ami$ agizla reklam yaparken kafalarini bulmacalarindan hafifce kaldirip okuma gozluklerinin uzerinden "ne var, ben bunu her gun yapiyorum zibidi" diyebilecek kadar alcakgonullu cerrahlardir.

    bir de doktorlar arasinda yaygin bir kaniyi aktarmadan gecmeyelim, doktorun aptali cerrah, cerrahin aptali beyin cerrahi olur. hele hele turkiye gibi beynin genelde aksesuar olarak ta$inip omurilik sogani ile yetinildigi ulkelerde.

    ulkemizin gururu bir beyin cerrahi olarak
    (bkz: gazi ya$argil)
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap