4 entry daha
  • özgür dengiz: nam-ı diğer "sahte" ankara yamyamı. 1980 dogumlu. henuz 17 yasindayken cikan bir tartisma sonucu arkadasini oldurur. 14 yil hapis cezasina carptirilir. rahsan ecevit affi ile cikar (22 aralik 2000'de cikti af, wikipedia'da yazan 10 yil sonra ciktiya bakmayin). ciktiktan sonra askere alinir. askerde birkac defa firar girisiminde bulunur. en son askerlige elverisli degildir raporu ile askerlikten doner. ardindan oldurme olaylari 2007 yilinda baslar.
    ilkin mayis 2007'de bir bilgisayarciyi oldurur. ruhsatsiz silahi ile kafasina ates etmek suretiyle gerceklestirir bunu. 2 laptop ve bilgisayarciya ait bir telefonu alarak kacar. buradan caldigi laptoplardan birisini satar. lakin alan kisi parayi odemez. bunun neticesinde bir sahte kimlik hazirlayarak (oldurdugu bilgisayarcinin kimliginin uzerine kendi fotografini yapistirir) aliciyi icraya verir.

    ardindan birkac ay sonra bir yerde bir adama saldirir. bu konuda muthis medyamizin verdigi bilgiler cok celiskili. adamin adi konusunda bile anlasamamislar. yasli birisi oldugunu biliyoruz, kimileri copcu diyor kimileri orada olan birisi. hatta bazilari olayin coplukte gerceklesmedigini parkta oldugunu soylemisler. hakli olabilirler zira birazdan oldurecegi kisiyi coplukte oldurmus. sonucta bu adam olmez, kacmayi basarir. lakin siralamada da anlasmazlik oldugunu belirtmek isterim. ayni gun oluyor olaylar ama hangisi once celiskili.
    saatler sonra/once parkta veya coplukte (ikisini tamamen birbirine karistirmis muthis medyamiz) silahla kafasinin arkasina 2 el ates ederek bir belediye calisanini oldurur. muhtemelen belediye calisani denilen bu kisi copcudur. bir gazetede belirtildigine gore bu adam arabada oturup iciyormustu. bu da gelmis camdan ates ederek oldurmus bunu. hangisine inanacaginiz size kalmis. sonucta adam olmus.
    adini alan olay ise bundan sonra gerceklesiyor. yine muthis medyamiz sagolsun buradaki bilgilerde sakat. deniliyor ki ifadesinde sabah birisini oldurme kastiyla cikmis. copluge gidip bu adami oldurmus. adamdan bazi parcalar kesip bir posete koymus. ardindan polis otosunun geldigini gorunce kuloduna kadar cikararak saklanmis (boyle ayrintilar var olayin kendisi "tam olarak" yok). sonra ortamdan kacmis. eve donerek once adamin parcalarinin oldugu poseti buzdolabina koymus sonra dus almis. medyamiza gore daha sonra o poseti de alarak olay mahalline geri donmus. adamin kol ve bacaklarindan biraz daha kesmis. ayni posete koyarak oradaki kopeklere bazi parcalari vermis.
    ilk basta polis sorgusunda bu etlerden bazilarini da yedigini soylemis oldugu icin adi ankara yamyami. lakin sonradan yapilan arastirmada yedigine dair herhangi bir iz bulunmuyor bunu sadece deli oldugunu kanitlama amaci ile soyledigi iddia ediliyor. bu arada kendisi akil sagligi yerindedir raporu alip ceza aliyor.

    benim anladigim ise su;
    bu arkadas once parkta birisine saldiriyor. kurban kacarak kurtuluyor ve olduremedigi icin baska av aramaya devam ediyor. bir copluge gidiyor ve orada bir sahsi olduruyor. adami oldurdugu arabadan cikarip kuytu bir yere cekiyor muhtemelen. cantasini arabada unutuyor (bazi kaynaklarda bu cantayi arabada unuttugu dile getirilmis). kuytu yerde adamdan birkac parca kesiyor. lakin o esnada polis araci coplugu kolacan ediyor. normal bir devriye olsa gerek. araci gorseler muhtemelen kan da gorurler ve oyle kolay kolay oradan ayrilmazlar. ustelik katil ayni gun geri donemez. her neyse sonra bu sortu ses cikariyor diye sortunu cikariyor. ardindan kulodu beyaz kolay fark edilir diye onu da cikariyor ve saklaniyor. sonra polisler olay mahallinden uzaklasinca panikleyip kaciyor. eve gidip poseti dolaba koyuyor. dus aliyor (copler arasinda surununce normal), ardindan cantasini unuttugundan veya adami tekrar gormek istediginden olay mahalline geri donuyor. adamdan birkac parca daha kesip bunlari kopeklere veriyor ve oradan ayriliyor.

    neticede garip bir vaka. seri katil sayilmamasi gerek. lakin niyeyse adnan çolak'la birlikte wikipedia'nin ceza almis seri katiller listesinde yer aliyor.

    nihayetinde 2 kisiyi oldurmekten 2 defa agirlastirilmis muebbet, bir kisiyi oldurme maksadiyla yaralamaktan ~9 yil, belgede sahtecilikten 2 yil, ruhsatsiz atesli silah bulundurmak sucundan da 1 yil hapis cezasi almis.

    kendisinin agzindan aldigi/alacagi cezayla ilgili yorumunu paylasmadan evvel yukarida yine benim tarafimdan yazilmis listedeki aftan yararlanana bir bakiniz. yorumu size birakiyorum:

    "müebbet alır 30 yıl yatarım. o zamana kadar da nasıl olsa afla çıkarım" - özgür dengiz.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap