8 entry daha
  • iştahla ve kolayca filmlere ulaştıkça her filmi eleştirmek, yermek ve hoşnutsuzluğu dile getirmek daha fazla oluyor. film esnasında aklıma ilk gelen şey aynı filmin "tarlabaşı" olanını çekilse aşağı yukarı benzer bir sonuç elde edilebileceğiydi. aşk, suç, intikam vs yüzyıllardır yazıla, çizile görselleştirilerek durmadan kendini tekrar eden konularda insanlar bir sonraki izledikleri, okudukları yapımda şaheser değilse ne gereği var beklentisi içine giriyor. evet bilindik konu, her lokasyona uydurulabilecek bir şablon var karşımızda. şaheser olmuş mu? alakası yok. izleniyor mu? evet.

    "eli yüzü düzgün iş" klişesi var önümüzde. film kendisini izlettiriyor. hikaye ekseni bir kaç basit sığlık dışında fena değil. yepyeni bir durum yok. bol bol gönderme var. heat göndermesi benim de gözümden kaçmadı. affleck başrole kendisini koymasa, donuk oyunculuğuna zorunlu kalmasak daha iyi olabilirdi.

    insanlar çok farklı, bambaşka bir film beklentisini gişe filmleri skalasında aramamalı bence. daha ayrıksı, farklı alanlara kaydırmalı arayışını. mesela benzersiz, alışılmamış suç filmi örneği isterlerse önerim sun taam'dır.
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap