aynı isimde "dexter (ayakkabı)" başlığı da var
1228 entry daha
  • valla dexter canımız ciğerimizdir ama hem sezon finali hem de 5. sezonun geneli şahsen beklentimin altında kaldı.

    --- spoiler ---
    öncelikle. debra'nın dexter'ın ne işler çevirdiğini anladığını düşünen arkadaşlara kesinlikle katılmadığımı belirtmeliyim. quinn olsaydı orada bir derece anlarım ama debra'nın dexter'dan şüphelenmesini sağlayacak en ufak bir delil yok. var olduğunu düşünen varsa uyarsın, gözümden kaçmış olabilir. haa labaratuarda dexter'a söyledikleri derseniz "hayır" derim. o konuşma dexter'ın abilik duygularını şahlandırması(hey yavrum hey) için konulmuş oraya. zamanlaması ve yeri de (kan testi öncesi - lab) bunu gösteriyor. cümleler de özenle seçilmiş ki seyircide "aboovv debra çakmış olayı babuş, ama sesini çıkarmıyor" etkisi bıraksın ama aslında debra'nın o cümlelerle kastettiği quinn.

    ayrıca debra günün birinde dexter'ın ne haltlar karıştırdığını öğrenirse, inanın olayı bu kadar sakin karşılayıp örtbas etmez. sevdiği insanlar tarafından hayal kırıklığına uğratılmış bir kız deb (babası, brian, quinn, agent lundy). ve katıksız güvendiği tek insan dexter bu dünyada. günün birinde dexter'ın seri katil olduğunu anlarsa "neyse canım abim o benim, elinin kiri olsun" diye geçiştiremez asla çünkü tüm dünyası, tüm hayatı başına yıkılır...bence.

    neyse. konuya dönersek. debra lumen'ı serbest bırakarak, dexter da quinn'i aklayarak babalık yapmışlardır bu bölümde. dexter'ın cebinde sakladığı bıçakla chase'i haklaması kendisine yakışır bir numaraydı, tebrik ettim. quinn neden dexter'ı elevermedi sorusuna gelirsek de. elinde yeterince kanıt var mı? lumen ile fotoları var ama o fotolardan hiçbir şey çıkmaz. onun haricinde de liddy cinayetinde tüm deliller quinn aleyhine. "liddy'yi dexter öldürdü" gibi bir çıkış yapsa bile telefon konuşmaları, parmak izleri, ayakkabıdaki kan (bu durumda dexter gerçek sonuçları paylaşırdı) herşey kendi aleyhine olacaktı. kimseyi inandıramazdı dexter'ın katil olduğuna. "deli işte aklanmak için ona buna bok atıyor" denir geçiştirilirdi.

    sezon ile ilgili hayal kırıklıklarına gelirsek:

    - sondan başlayalım. daha önce de yazılmış, o kırmızı arabaya ne oldu? polisler kampa geldiklerinde o arabyı görmediler mi? gördülerse ne yaptılar?
    - jordan, coyle, boyd, alex..hiçbirinin cesedi yok ortada. katil yakalanmadı, kim olduğu bile ismen bulunamadı. bu durumda nasıl oluyor da barrel girls davası kapandı ve debra başarısından dolayı alkış aldı herkesten? bizi mi yiyorsunuz senaristler?
    - dan the dentist ölmeden önce birisine telefon etmişti. o telefon kaydı neden o zamandan beri hiçkimse tarafından incelenmedi? dexter ve lumen onca bölüm jordan'a ulaşmaya çalışacaklarına en son aranan numaradan kestirme bulamazlar mıydı sorumluyu?
    - yine dan the dentist cinayeti, zamanında nasıl sadece masuka'nın sapık açıklamaları sayesinde "gay cinayeti" olarak geçiştirildi? metrelerce ötede vurulmuş, yılbaşı hindisi gibi paketlenmiş bir adam onca yolu katedip dan the dentist'i tek elinden kelepçeleyip nasıl öldürmüş olabilirdi?
    - deb haftalardır barrel girls olayını aydınlatmak için çalıştı. teoriler üretti. "en son kız ellerinden kurtuldu, o yapıyor bunları" dedi. "hatta bir yardımcısı var" dedi. yeri geldi la guerta'nın "hadi ordan" bakışlarına maruz kaldı. ama en sonunda, haftalardır peşinde olduğu iki insan ile arasında sadece bir perde kalmışken onları görmektense geri dönüp gitmeyi tercih etti!!!! hadi ordan.
    - quinn'in ayakkabısındaki kan liddy'nin değil diye açıkladı dexter eyvallah. peki quinn'in tek suçlanma sebebi kan mıydı ki? parmak izleri? telefon konuşması? mesajlar? kayıt cihazları? mikrofonlar? quinn'in suçlu şüphesi uyandıran tutumu? bütün bunlar bir kan örneği ile yok mu sayıldı? peki madem yok sayıldı, liddy'yi kim öldürdü? bunun üzerine neden gidilmiyor? "aaa adam öldü, öldüren de quinn değilmiş, hadi gidip harrison'ın doğum gününde pasta yiyelim".
    - emily birch'ün ölü bedeni noldu? polis tarafından bulunduysa ölümü incelenmedi mi? son aradığı numaralar, kontakt kurduğu kişilere bakılmadı mı (tamam bu biraz kasıntı oldu)

    bu ve şu an aklıma gelmeyen başka açık noktalar yüzünden hayal kırıklığı yaşadım bu sezon ben. heyecan olsun, dexter öldürsün, yakalanmasın. ama bütün bunlar mantık çerçevesinde izah edilebilsin, soru işaretleri kalmasın istiyorum.

    bu sezonun özetini geçecek olursak. dexter biraz daha insanlaşmaya, normalleşme belirtileri göstermeye başlıyor. aşık oluyor, babalık duygusunu doya doya yaşamak istiyor, öncelikleri değişiyor. ve bütün bunlar olurken de, gün geçtikçe insanlaştığı için her insan gibi hatalar yapıyor, açıklar veriyor. o yüzden dexter insanlaşmasın, monster olarak kalsın istiyorum ben. ama görünüş o ki dexter'ın sonu kendi elinden olacak. bir tarafta dark passenger kimliği, öbür tarafta normalleşme isteği ve çabası. kendi kendini yiyip bitirecek çocuk.

    not: masuka'nın doğum gününe beraber geldiği hatunda sağlam popo vardı
    --- spoiler ---

    sözlerimi bitirirkene de julia stiles'ın tüm sezon, michael c. hall'un da özellikle final bölümündeki oyunculuklarını zevkle izlediğimi belirtmek isterim.
4957 entry daha
hesabın var mı? giriş yap