59 entry daha
  • fantastik. tek kelime ile özetlemek gerekirse karşılığı bu. bir kaç kelimeye daha mı ihtiyacınız var? nostaljik, fütüristik, karmaşık vs. bir çok şey var bu filmde.

    edgar wright yapmış. başlamadan yönetmenin kim olduğuna açıkcası dikkat etmemiştim. shaun of the dead ve hot fuzz gibi filmleri yöneten adamdan böyle bir şey beklerdim. bekleyemedim. izledikten sonra beklermişim moduna girdim. beklemeden karşılığını aldım.

    filmin tam olarak karşılığı bir önceki paragraftır. çok ince bir çizgi üzerinde gidiyor. hani birazcık kötüye kaysa, "bu ne lam?!" moduna gidip bırakıp kalkarsınız başından. fakat yönetmenin dehası burada ön plana çıkıyor. diyalogları geçiyorum. kim yazdıysa, ne kullandıysa aynısından istiyorum zaten, araştırcam bulcam! sahne geçişleri efendim. her seferinde tokat etkisi yaratıyor. "kendine gel!". tam anlamıyla bu şekilde. filmi ayakta tutan en önemli şey görselliği zaten. çekim ekibi her setten önce toplu olarak barış çubuğu içmiş olmalı. çok çok çok başarılı. barış çubuğu değil.

    gözden kaçırılmaması gereken en önemli durumlardan biri de, filmin popüler kültürün yanına retro olarak nitelendirebileceğimiz, çocukluğumuzun hikayelerine yaptığı göndermeler, kullandığı detaylar. guitar hero, wow, death note, street fighters, mario, animeler vs. kendi ilgi alanlarınıza göre sayısız detay yakalamanız mümkün. en az iki üç kere izlenmeyi hak ediyor sırf bu sebepten ötürü.

    son olarak ise soundtrack. duyduklarınız bağımlılık yapabilir. truck truck truck!

    imdb'de 30.000 kişinin oylaması ile 8.1 not. izleyin ve izlettirin. vaktinize değecek. beğenmeyene telafi edecek üç film önercem söz.
222 entry daha
hesabın var mı? giriş yap