5 entry daha
  • yayınladığı bir iş ilanında aranan niteliklerin sonuna çok yerinde bir şekilde ve kalın harflerle "and he/she has a sense of humor" yazan şirket.

    ilan şaka gibi çünkü. pek sevgili michael page stajyer arıyor, fakat adaylardan en az bir yıl işe alım konusunda deneyim bekliyor? bir de bunu haklı çıkarmak için midir nedir, pozisyonun yanına "( potential consultant for the future )" gibi bir ifade eklenmiş. yani canım ciğerim michael page diyor ki bikaç sevişelim, memnun kalırsam nikahıma alırım seni. oysa ki ben dest-i izdivacına talibim, evlenmeden olmaz michael page.

    zaten pozisyonun altında öyle bir iş tanımı var ki, destan gibi, "the trainee's day is challenging and varied" diye başlayan, dillerde türkü türkü... hakkaten besteleyesi geliyo insanın.

    sen birine o kadar işi yaptır, sonra kendisine "trainee" gibi ne idüğü belirsiz, gitti gider bi unvan ver, boğaz tokluğuna çalıştır... zaten trainee unvanı üstüne yapıştı mıydı, o iş tanımı bikaç galaksiyi içine alabilecek kadar genişler, bilinmez mi sanırsın ey michael page?

    hani sen "one of the world's leading professional recruitment consultancy company"din? o zaman en azından işe aldıklarına bi "temporary assistant" unvanı ver, bi de bozuklukların durduğu yerden ayda 1000 küsür kaat bişeyler at da, biz de "sen mi büyüksün ben mi büyüğüm" diye yaşar usta triplerine girmeyelim. ha bi de şirket imajını kurtar tabii. yoksa şu ilanla büyüklüğün gözümde sadece laftan ibaret bilesin michael page. ah michael page vah michael page.

    tatlı su kapitalisti seni.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap