1 entry daha
  • kendimi bildim bileli hayatımda var olan alerjik egzama. özellikle küçükken öyle büyük rahatsızlık verirdi ki, ellerimi kimse görmesin diye 40 derecelik izmir yazında eldiven takardım.
    aslında herhangi bir tedavisi yok. acıyı biraz olsun azaltabilmek için excipial lipo kullanılabilinir, ancak bu tür kremler elleri terlettiği için hastalığın uzun olan süresini daha da uzatıyor. kortizonlu kremlerin de 10 günden fazla kullanılmaması tavsiye edildiğinden ötürü, neredeyse 4 ay süren bu rahatsızlığı kesin olarak geçirebilecek hiçbir ilaç, hiçbir tedavi yok. tabi işin görüntü kısmı daha felaket. biri görür, bulaşıcı hastalık sanar, iğrenir diye yüreğim hop oturup hop kalkıyor.
    bu hastalıktan dolayı ilk doktora gidişimin üzerinden neredeyse 15 sene geçmiş. ''teknoloji gelişmiştir, bir çaresi bulunmuştur herhalde'' diyerek tekrar şansımı deneyeyim, bir doktora görüneyim dedim. ve yine, yeniden ''olur o öyle, strestendir ehehe'' şeklinde bir cevap aldım. kardeşim ne stresi! ilk 6 yaşındayken olmuş bu, o zamanlar stres mi vardı?
    yıl olmuş 2011, biz hala depresyon hırkalarımızı giyip, kollarını uzata uzata ellerimizi saklamaya çalışıyoruz. işte ben buna üzülüyorum.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap