14 entry daha
  • the dark fields'ı okumuş biri olarak filme yüksek beklenti ile gitmemeye çalıştım. normal şartlar altında kitapların uyarlanırken değiştirilmesinden hoşlanmıyorum ancak alan glynn'in romanında oynama yapılmadan beyaz perdeye aktarmak pek mümkün değil.

    --- spoiler ---

    kitapta abbie cornish'in oynadığı lindy karakteri yok. dolayısıyla leslie dixon kitabı senaryolaştırırken eddie ile lindy'nin ilişkisine pek derinlik katamamış. açıkçası bir çok insan bu tip bir hap kullanıyor olsalardı çok daha geniş perspektifte şeyler hayal ederlerdi. filmde (en azından son kısmı hariç) eddie'nin yaratıcılığı biraz zayıf kalıyor.

    açıkçası kitabı okurken vernan karakterini çok farklı hayal etmiştim, filmde tipine pek alışamadım. uzun süreli bir rolü olsaydı yabancılaşma yaşayabilirdim. hank atwood'u çok farklı lanse etmişler yaşlı bir amca tipi vardı (aslında mtd-48 kullanamadığı için böyle bir profil çizmişler sanırım), oysa kitapta daha cevval anlatılıyor.

    eddie'nin işlediği meksikalı yazar kadın cinayeti ise bambaşka bir konu. orda birleşik devletler başkanı'ndan dış işleri bakanı'na kadar olaylar gelişiyor, meksika'nın işgali konuşuluyordu. filmde ise bir yerlerden avukat soktular ve konu açılmadan kapandı.

    işin aslı bunların bir çoğunu haklı buluyorum. bu haliyle bile yan rollere derinlik katamadan akıp giden aksiyon bile diyemeyeceğim bir filmle karşılaştık. çerezlik olmaktan çıkarıp biraz daha yavaşlatıp felsefeye vursalar daha mı iyiydi diye düşünüyorum. aslında neil burger bu işi yapmaya hevesli olabilirdi tabii yapımcıların gişe kaygısı bir engel teşkil etmiş olabilir.

    robert de niro'nun bu filmde ne işi var diye soranlara bu soruyu de niro'ya sormalarını tavsiye edip bu bahsi kapatıyorum.

    sana puanım doğuz kanka demeyeceğim; uzaktan iyi ama iyiden uzak bir film.

    --- spoiler ---
386 entry daha
hesabın var mı? giriş yap