5 entry daha
  • ben bunun (da) hastasıyım.

    sene 2001. her şey evde yalnız olduğum bir gün üst komşunun pişirip getirdiği çorba ile başladı. açlığıma mı denk geldi nedir, bayıla bayıla yedim. sonra adını sanını öğrendim. eski şirketimde aşçıyı kafalamıştım mesela. haftada bir benim için düğün çorbası pişirirdi. o şirketi hala özlüyor olmamın sebebi bu olabilir. neyse bir süre de hazır düğün çorbalarıyla idare ettim. ama sonunda, dün akşam öyle bir geçer zaman ki'yi izlerken dürttüler beni. sıcak çorba özlemi çektim nedense. sabah uyandım. ilk işim bunu yapmak oldu. zira tarife bir baktım son derece kolay. toplamda 20 dakika içinde yapılabilecek bir çorba.

    şu tarif ideal. çok lezzetli oldu. tabii içinde tereyağ olan bir yemeğin kötü olmasını düşünemezdim. yalnız limonu belirtilenden az olmalı bence. ekşiliği kolay kolay gitmiyor yoksa.

    malzemeler
    100 gr kuzu gerdan
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1/2 çay bardağı limon suyu
    1 adet yumurta
    4 su bardağı et suyu
    3 çorba kaşığı tereyağı
    bir tutam kırmızıbiber
    tuz

    yapılışı:
    kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. küp küp doğrayın. suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.

    2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.

    tencereyi ocaktan alın. ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap