93 entry daha
  • insan üretimi bir virüsün* yol açtığı hastalık.

    biraz paranoyakça gelebilir ancak ben hipotezimden emin gibiyim. benim teorim bu virüsün prezervatif firmaları tarafından üretildiği (belki de ilaç firmalarınca desteklendiği) yönünde.

    kondomların kullanım tarihine bakınca 1800 lü yıllarda artan bir kullanımı olduğunu görüyoruz. tabi o zamanlar cinsel yolla bulaşan ciddi bir hastalık olmadığı için sadece doğum kontrol amaçlı kullanılıyordu. 1900 lü yıllarda kullanımının artıyor, ancak 1960-1970 li yıllarda kontrasepsiyon için ilaçların çıkmasının ardından büyük bir düşüş izleniyor. tesadüf bu ki aids ilk olarak 1981 yılında tanımlanıyor.

    ortaya atılan iddiaya göre virüs insanlara şempanzeden geçiyor ve daha sonra insanlar arasında da yayılmaya başlıyor. şimdi bu hikaye iyi güzel de birkaç sorum olacak isviçreli bilimadamlarına:

    1) milyonlarca yıldır şempanzeden insana geçmeyen virüsün şimdi mi geçesi tuttu?

    2) diyelim ki daha önce geçmiş ama teknolojik imkanlar olmadığı için tanımlanmamış. bütün viral hastalıkların tarihte bir şekilde tanımlanmış olduğunu görüyoruz, aids'in ilk yazılı belgesinin 1981 yılına ait olması biraz garip değil mi?

    3) günümüzde neredeyse bütün viral hastalıkların etkin bir antiviral tedavisi olmasına rağmen, hiv virüsünün sadece üremesini yavaşlatan antivirallerin üretilebilmesi (antijenik değişim bahane edilerek) şanssızlık mı? yoksa bu şekilde bir hastanın ömür boyu ilaç kullanması sizin için daha mı elverişli?

    4) son sorum prezervatif firmalarına: böyle bir virüs olmasa sikseniz takmam o balonu biliyorsunuz değil mi? (muhtemelen biliyorsunuz)

    son söz: medyada bu kadar korku saçılan ve uğruna prezervatif kampanyaları düzenlenen aids'in, bir hastanın en aktif ve virüs yükü en fazla olan döneminde bile bir vajinal ilişki esnasında %0.1, anal ilişki esnasında %1 bulaşıcılık oranı olduğunu biliyor muydunuz? kondom kullanımının bu bulaşıcılığı %100 engelleyemediğini? (hepatit b'nin zaten aşısı var, hepatit c'nin cinsel ilişkiyle bulaşıp bulaşmadığı bile kesin değil) tavsiyem bu aşamadan sonra tabi ki güvenli seks ve tabi ki sike sike kondom kullanmak, hiç bir zaman risk almaya değmez. ancak ortada dönen oyunlardan da biraz kıllanmaktan kimseye zarar gelmez diyorum ve gecenin bu saatinde neden bu konu hakkında bu kadar yazdığıma anlam veremeden sözlerimi noktalıyorum.
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap