221 entry daha
  • bugüne kadar tüm seçimlerde milletvekili listelerinde yer alan adayların maruz kaldığı memnu haklar, askerlik, taksirli suçlar, kısıtlılar vb. konulardaki anti demokratik anayasal engelleri tashih eden ve görmezden gelen kararları olan ysk'nin bu defa rijit bir yorumla 12 eylül dönemindeki 1983 seçimlerine andıran koşulları dayatması ve 12 eylül anlayışına geri dönüş siyasal bir tercihe işaret ediyor.

    ödp'nin ve bdp'li bağımsız adayların önemli bir kesiminin ysk'nin kararıyla seçimlerden men edilmesine, seçmen pusulalarından düşürülmesine yönelik karar, büyük ölçüde devletin ve hükümetin kürt sorununda şiddet ve "cemaat çözümü" siyasetinin, sola ve sosyalistlere yönelik olarak da "devrimci karargah" operasyonuyla başlayan yeni kriminalizasyon politikasının bir uzantısı olarak görünüyor. uygulanan siyasal programa muhalefet eden siyasal kesimlerin zayıflatılması, adli ve polisiye görünümlü siyasal baskı mekanizmalarıyla daraltılması akp'nin otoriter ve baskici hegemonya siyasetinin sosyalistlere ve kürt hareketine yönelik yeni bir tezahürü.

    bu durumda ödp'yi, bdp'yi eleştirmek ya da "ulusalcı ağzı, ergenekoncu, tkp'ye yaklaşıyor, akp'ye meylediyor, postunun derdinde" türü saçma sapan, haddini hududunu bilmez tartışmalar yapmak değil, türkiye'nin hızla içine yuvarlandığı sivil diktatörlük koşullarını tartışmak, bir tür "seçim darbesi"nden başka bir şey olmayan bu kararların yarattığı siyasal iklime karşı mücadele etmek için aklı başa devşirmek gereklidir. tsk muhtirasina da, gazeteci tutuklamalarına da, ygs şifresine de, ysk darbesine de aynı samimiyetle hayır diyenler arasında bu tür tartışmaların yeri yoktur... ve tabii samimiyet önemli bir erdemdir.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap