321 entry daha
  • kimilerinin fazla manalar yüklediği bir olgu.

    hayata geçirilecek profesyonel askerlik gibi veya benzeri bir uygulama ile kısmen ya da tamamen ortadan kalkacak bir kavram nasıl toplumcu devrime önayak oabilir yahu?

    gene aynı şekilde uygulamaya geçilecek profesyonel ordu ile militarizmin azalması gibi olay da olmayacaktır, etki eder ama şak diye biticek diye umanlar avucunu yalar bence. yazılarda şaşırtıcı açıklıkta bir ifade var zaten türkiyede mevcut sorunu anlatan kısım da bu;

    ------
    türkiye vicdani ret hareketinin ilk yılları büyük çoğunlukla pasifist anarşistlerin eylemlilikleri ve kuramsallaştırmalarıyla kendini var etti. izmir savaş karşıtları derneği'yle başlayan bu süreçte, itaatsizliğin ve militarizm karşıtlığının yanı sıra, o yılların açıklamalarından okuyoruz, ciddi bir şiddet karşıtlığı da söz konusudur [4]. hareketin büyümesi, bu özün yitmesine yol açmıştır.

    ******
    bir çok islamcı retçi, "laik tsk"da hizmet etmek istemezken, cihatta ön saflarda yer alabilecektir. benzer şekilde, bir çok kürt retçi de, "işgalci tsk"da savaşmak istemeyecekken, kürt ordusu ya da silahlı kuvvetlerinde savaşmaktan çekinmeyebilecektir.
    ******

    http://bianet.org/…toplumcu-devrime-onayak-olabilir

    -------------

    esas olay budur.

    (bkz: #23550422)
630 entry daha
hesabın var mı? giriş yap