2 entry daha
  • giritli, yunan, çek ve türk gibi farklı kökenlerden müzisyenlerin bir araya geldiği bir müzik topluluğu.
    klarnet çalan ve beste yapan nikos koulouris ile kaval ve aynı zamanda vurmalı çalgıları çalan tomas rossi topluluğun kurucuları.
    koulouris ve rossi'nin müziğe olan ilgi ve merakları türk ve yunan müziği sayesinde oluşmuş. çek cumhuriyeti'nde zamanla tanıştıkları farklı müzisyenlerle aynı merakı paylaştıklarını anlayınca "nisos" isimli bu geleneksel müzik topluluğunu kurmaya karar vermişler. "nisos" adı düşünülerek seçilmiş. "nisos" çek cumhuriyeti'nde bir ada gibi izole, yurdundan uzak ve bir kök arayışı içerisinde.

    "nisos" geleneksel bizans ve osmanlı müzik geleneğine dayanıyor. türkiye ve yunan adaları -özellikle girit- ritimleri bu geleneksel müziğin önemli bir parçasını oluşturuyor. iki dilde söylenen geleneksel türkü ve şarkıların yanı sıra "nisos" yeni şarkılar da yaratıyor ve bu yeni şarkılarla türk, bulgar, yunan ve yahudi geleneğini harmanlamaya çalışıyor. topluluk; geçmişin müzik geleneğini yaşatmak, onu devam ettirmek ve aynı duyguyu taşıyan insanlar arasında kalpten kalbe bir köprü kurmak için çaba gösteriyor.

    www.myspace.com/nisos

    www.reverbnation.com/nisos

    http://www.facebook.com/nisos.ensemble
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap