2 entry daha
  • artık bir korku klasiği olan “yetimhane” filmi ekibinden ve aynı kadın oyuncuyla (bkz: belen rueda) çekilen başka bir ispanyol gerilim filmi. hikayesi yetimhane kadar vurucu olmamasına rağmen gayet güzel sahneler barındıran, izleyiciyi geren bir film “julia nın gözleri”. teknik olarak da pek başarılı; renkler ve çekimler hoş.
    konusunu “görme yetisini giderek kaybeden kızkardeşinin esrarengiz intiharını araştıran bir kadının öyküsü” olarak özetleyebiliriz. film içindeki bir kaç hikayesi ile biraz uzatılmış havası veriyor ama sonlara doğru oldukça sürükleyici. notum 7/10.

    --- spoiler ---

    -son dönemlerde sürekli ruhlu-cinli doğaüstü korku filmi izlemekten bıkanlara ilaç gibi gelecek “killer” temalı bir film olmuş.
    -filmin sonlarında julia nın gözü sargılı iken izleyicilerin de diğer kişileri görememesi çok iyi düşünülmüş ve etkili bir fikir gibi geldi bana. nitekim sargılar açılırken biz de görmeye başlıyoruz.
    -filmin konusu uzatılmış, evet. kadının kocası isaac ile kızkardeşi sara nın ilişkisi gereksiz gibi. katile odaklanmak dururken izleyicinin dikkati dağılıyor.
    -beğendiğim başka bir sahne de julia’nın körler arasında kalması. kör kadınlardan birinin “sniff sniff” havayı koklaması.
    -son olarak filmin sürekli körleri beyaz gözlü olarak göstermesi ?

    --- spoiler ---
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap