• fenerbahçe'nin önde götürdüğü bir sürü lig kupasını, türkiye kupasını kaybettiğini gördük ama son viraja takipçi olarak girip kupa kazandığını en son efsanevi 1995-1996 sezonunda yaşamıştık.

    o sezondan laf açıldığında trabzonspor'un kaçan şampiyonluğuna lig sonuncusu vanspor'un 1-0'lık çelmesiyle neden olduğu söylenir ama fenerbahçe'nin puan kaybettiği bu maçtan pek bahseden olmaz. eee, bu ülkede şampiyonluk hikayeleri hep kaybedenin ağzından dinlenir.

    bu maç öncesi 27.hafta ve trabzonspor ile fenerbahçe'nin puanları eşit. fenerbahçe evinde altay'ı ağırlıyor, o zaman için de altay tarihinde kadıköy'de fenerbahçe'yi yenmek gibi bir başarı elde edilmiş değil. bu yüzden herkes fenerbahçe'nin rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordu.

    neyse maç başladı ve beklendiği gibi olmadı. altay maçın başında faruk'la 1-0 öne geçmiş, ardından fenerbahçe 1-1'i yakalamıştı. ikinci yarının ilk dakikasında ise, altay tekrar öne geçmiş, fenerbahçe tribünleri son dakikaları gözyaşları içerisinde izlerken, fenerbahçe bir puanı tayfun'un 90+2'de attığı golle güçlükle kurtarmıştı.

    ertesi gün fenerbahçe camiasında "bitti bu iş" denerek kepenkler kapatılmış, başkan ali şen bu maç sonrasında parreira haşlama yapmıştı.

    fakat, fenerbahçe favori trabzonspor'u trabzon'da yenince, öncesinde de bir sürpriz de vanspor tarafından trabzonspor'a yapılınca, fenerbahçe sürpriz bir şampiyonluk kazanmış ve bu yüzden de futbol tarihine bu maç "kaza" olarak geçmemişti. hayatın kendisi de böyle, diyip, sosyal mesaj da veresim var ama o kadar da değil. neyse vanspor trabzonspor'dan puan alıp, fener'i şampiyon yaptı, değil mi?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap